Sanmar’dan iki yeni römorkör teslimatı

MDN İstanbul

Sanmar, mayıs ayında Smit Lamnalco’ya RAstar 3400 serisi gaz sızdırmaz özellikli SL Wiggins’i ve kendi filosu için inşa ettiği 81 tonluk  Boğaçay 8’i teslim etti.

Dünyanın en büyük römorkaj ve yedekleme hizmeti veren şirketlerinden Smit Lamnalco, Sanmar’a verdiği beş römorkörlük sipariş serisinin sonuncu römorkörü SL Wiggins Island’ı teslim aldı. Avustralya’nın doğu kıyılarındaki Gladstone Limanı’nda bulunan üç LNG terminali arasında servis verecek SL Wiggins Island gaz sızdırmaz özelliklere sahip. 80 tonluk çekme gücüne sahip olan terminal eskort tipi römorkör, temmuz ayının başında Avustralya’ya ulaşarak diğer 4 kızkardeşiyle birlikte Smit Lamnalco filosunda hizmet vermeye başlayacak. Robert Allan RAstar 3400 serisi 5 gemilik seri gemi siparişinin ilk römorkörü SL Curtis Island 2014 yılının aralık ayında teslim edilmişti. Ardından serinin diğer römorkörleri SL Quoin Island, SL Boyne Island ve SL Heron Island teslim edilerek hizmete alınmıştı. 34 metre boy, 14,5 metre en ve 6 metre maksimum draft’a sahip olan römorkörlerin FiFi 1 notasyonu bulunuyor. Bir çift Wärtsilä 8L26 dizel motora sahip Bureau Veritas klaslı römorkörlerin hızı ise 15 knots’a kadar çıkabiliyor.

LNG sızdırmaz Römorkörler
Özellikle LNG taşıma gemilerin yanaşması ve manevra yapabilmesi için inşa edilen LNG sızdırmaz römorkörlerde güvenlik olağanüstü öneme sahip. Römorkörün hava giren tüm iç ve dış noktalarında gaz dedektörü ve gaz sızdırmaz damperler bulunuyor. Gemideki çekme vincinden acil durum düğmelerine kadar tüm elektrikli ekipmanlar patlamaya dayanıklı dizayna sahip.

Kullanıcı dostu kontrol sisteminin yanı sıra 75kW elektrik motorla yürütülen yedekleme vinçleri ve dinamik fren sistemi bu römorkörlerin tüm iklim koşullarında güvenli hizmet vermesini sağlıyor.

Smit Lamnalco Avustralya Genel Müdürü Frederik Rutgers “Yeni terminal hizmet römorkörün başarılı bir şekilde teslim edilmesi bizi çok memnun etti” derken Sanmar’ın gerçekleştirdiği inşa sürecine övgüler yağdırdı. “Römorkörlerin inşa kalitesinden ve yüksek performansından çok etkilendik. Kaptanlarımızdan aldığımız bilgiye göre yeni römorkör zor hava şartlarına ve uzun fırtınalara dayanıklılık konusunda olağanüstü özelliklere sahip, çok güçlü ve  sağlam. Bu beş yeni römorkörü kullanacak kaptanlarımız iki yıl boyunca yoğun bir eğitimden geçti ve her türlü acil durum senaryosunu çalıştılar. LNG terminali gibi yüksek risk içeren bir yerde çalışacak römorkörler inşa sırasında Sanmar ile yaptığımız çalışma sonucunda tüm beklentilerimizi karşılayacak duruma geldi.”

Sanmar filosuna Türkiye’nin en güçlü ASD römorkörünü kattı
Yurt dışındaki liman ve terminallerdeki römorkör ihtiyaçlarını, teknolojisini ve trendlerini yakından takip eden firmalardan biri olan Sanmar Denizcilik, Türkiye’de de artan konteyner trafiği, gelen gemilerin boyutlarının büyümesi ve rekabet sebebiyle, çok ciddi bir filo yenileme sürecine girdi. Sanmar Denizcilik kendi tersanesinde inşa ettiği 81 ton çekme gücüne sahip Boğaçay 8 römorkörünü Petkim Limanı’nda ve Petkim’in yeni açılacak olan konteyner terminalinde kullanmak üzere hizmete aldı. Boğaçay 8’in eşi Boğaçay 9 römorkörü de önümüzdeki ay tamamlanarak filoya katılacak.

Sanmar, 2014 ve 2015 yılında filosuna eklediği 30 ve 60 tonluk ASD römorkörlerden sonra Sanmar 6300hp gücü, 81 ton olarak sertifikalanmış çekme kapasitesi, saatte 2400 tonluk FiFi-1 yangın söndürme kapasitesi ve bağımsız çift tamburlu çekme vinci ile Türk limanlarında dünya standartlarının üzerinde bir teknoloji ve kapasiteye sahip römorkörlerle hizmet verecek.

Boğaçay 8 ve 9, Danimarka, Peru, İngiltere, Italya ve BAE ne teslim edilen 60 ve 70 tonluk kardeşlerinden daha yüksek güçte ve performans verecek şekilde üretildiği açıklanırken, personel güvenlik ve konforunda en yüksek gereksinim olan MLC 2006 kurallarına uygun olarak inşa edildi. Yeni römorkörlerin katılımıyla birlikte Sanmar, 2015 yılı içinde 2 adet 30, 2 adet 60 ve 2 adet 80 tonluk römorkör olmak üzere filosuna toplam 340 tonluk bir çekme gücü kapasitesi eklemiş oluyor.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın