Sanmar yeşil römorkör inşalarına devam ediyor

MDN İstanbul

Sanmar Denizcilik, iki adet yeni nesil, çevre dostu, sıfır emisyon römorkörlerin inşası için Robert Allan ve SAAM Towage ile anlaşma imzaladı.

Robert Allan tarafından Sanmar’a özel hazırlanan ElectRA 2300SX tasarımı römorkörler limanların emisyonsuz geleceği için önemli bir adım olarak görülüyor.

Her iki römorkör için de imza ve sac kesim törenleri, römorkör sektörünün üst düzey yöneticilerinin ve teknik uzmanlarının İstanbul, Türkiye’de bir araya geldiği ITS haftasında gerçekleşti. Sözleşme SAAM Towage adına SAAM Towage Kanada Başkanı Alexander Bikkers ve SAAM Towage Genel Müdürü Hernan Gomez ile Sanmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gürün ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cem Seven tarafından imzalandı.

Operatörün ihtiyaçları doğrultusunda yüksek düzeyde otomasyona sahip olan kompakt elektrikli römorkörler, 3616 kWh batarya gücüyle 70 tonluk etkileyici bir çeki kuvvetine sahip olacaklar.

Üç şirket, yenilikçi römorkörlerin istenilen özellikleri karşılaması ve ötesine geçmesi için tasarım ve inşa sürecinin her aşamalarında birlikte çalıştı. SAAM Towage, 2023’te teslim edildiğinde, sürdürülebilir güç kaynağına sahip kuvvetli römorkörleri Kanada filosuna eklemeyi planlıyor.

İlginizi çekebilir:
En Çevreci Gemiyi İnşa Eden Tersane Ödülü Sanmar Tersaneleri’nin oldu

Anlaşmayla ilgili konuşan SAAM Towage Genel Müdürü Hernan Gomez, “Sanmar, son yıllarda bizim için çok önemli bir partner oldu ve bu anlaşma geçtiğimiz yıllardaki çalışmaların bir sonucu. İki adet elektrikli römorkörümüzle birlikte şirketimiz ve Kanada için bir dönüm noktası oluşturuyoruz. Bu römorkörlerle aynı zamanda sürdürülebilirlik ve karbon ayak izini azaltma yolculuğumuza ivme katıyoruz. Bunlar inovasyon stratejimizin ve SAAM Towage’ı şu anda faaliyet gösterdiğimiz ve göstereceğimiz tüm ülkelerde nasıl tanıtmak istediğimizin bir parçası.” ifadelerini kullandı.

Robert Allan Ltd Başkanı Mike Fitzpatrick ise “SAAM’ın gelecekteki operasyonel ihtiyaçlarını karşılamak üzere optimize edilecek yeni bir çevre dostu römorkör geliştirmek için Sanmar ve SAAM ile birlikte çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bir projenin başlangıcından itibaren hem tersanenin hem de gemi sahibinin tasarım sürecine aktif olarak katılması başarının reçetesidir.” dedi.

Sanmar Ticaret Direktörü Rüçhan Çıvgın ise “Bu proje, düşük emisyonlu ve emisyonsuz römorkörlerin geliştirilmesiyle sektörümüzün çevre üzerindeki etkisini azaltma yolunda atılmış büyük bir adımdır. Bu projedeki her iki ortağımızla da güvenebileceğimiz zengin bir deneyime sahip uzun ve başarılı ilişkilerimiz var ve onlarla birlikte Sanmar’ın sürdürülebilir, çevreye duyarlı bir römorkör endüstrisine öncülük etmesinden çok memnunum.” diye konuştu.

Sanmar, Londra’daki TugTechnology 2021’de, enerji depolama sistemleri sağlayıcısı Corvus Energy ile enerji tedarik sistemlerinin gelecekteki tedariği ve entegrasyonu ve yakıt hücresi teknolojisinin yenilikçi ve masrafsız hibrit römorkörlere adaptasyonu için ortak bir yol keşfetmek ve oluşturmak için bir işbirliği anlaşması imzalamıştı.

Sanmar, son iki yılda SAAM Towage’a yedi römorkör teslim etti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın