Sanmar Denizcilik, ocak ayında 6 römorkör ve iki pilot bot olmak üzere toplamda 8 projeyi tamamlayarak 8 yeni klas sertifikası elde etti ve bu alanda bir rekora imza attı. Sanmar, böylece bugüne kadar tamamladığı proje sayısını 300’ün üzerine çıkarmış oldu.
Ocak ayında tamamlanan römorkörlerden 4 tanesi, Pakistanlı operatör Port Qasim Authority için 76 ila 86 ton arasında değişen çekme kuvvetine sahip Kocaçay serisi ASD römorkörleri. Robert Allan’ın Sanmar’a özel olarak tasarladığı RAstar 3200SX serisi römorkörler Kanadalı gemi inşa mühendisleri tarafından özel olarak geliştirildi.
İnşa aşamasındayken Kocacay IV, Kocacay V ve Kocacay VI olarak bilinen ve yeni sahipleri tarafından GHARO, MALIR ve KORANGI olarak adlandırılan römorkörler 2,350 kW’lık iki ana makine ile donatılırken, adı PIPRI olarak değiştirilen Kocaçay VII iki adet 2,525 kW’lık ana makineye sahip. MALIR, Sanmar’ın 300’üncü projesi. PQA ayrıca, PB HEER ve PB SASSI olarak yeniden adlandırdığı iki adet pilot bot da satın aldı. Böylece Sanmar’ın proje sayısı 302’ye çıkmış oldu.
İlginizi çekebilir: Sanmar üçüncü tersanesini satın aldı
Ocak ayında tamamlanan diğer iki römorkör projesi, Robert Allan’ın yine Sanmar’a özel olarak tasarladığı RAmparts 2400SX serisine dayanan Bogacay römorkörleri. ASD pervaneli, dizel ana makineli römorkörler, hacimli gemi elleçlemelerinde maksimum verimlilik ve performans için tasarlandı.
Yeni sahipleri SAAM Towage tarafından HALCON lll olarak adlandırılan Bogacay XLVIII, 70 tonluk çekiş gücü sağlayan iki adet 2,100 kW’lık ana makine ile Şili’de görev yapacak.
1,765 kW’lık iki ana makine ile çalışan ve 60 ton çekme kuvvetine sahip Bogacay XLIX, yeni sahipleri MedTug tarafından MED CAPELLA olarak yeniden adlandırıldı ve Kuzey Avrupa’nın kalbinde faaliyet gösterecek.
Römorkörlerden 4 tanesi ABS, 2 tanesi RINA tarafından klaslandırılmış olup 2 adet pilot bot ise BV klas sertifikasına sahip.
Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.