Sanmar Tersaneleri 8 römorkör teslim etti

MDN Editör

Sanmar Tersaneleri, son 1 ayda 8 römorkör teslim etti. Yeni nesil, çevre dostu römorkörler, İtalya, Dominik Cumhuriyeti, Avustralya ve Türkiye’deki sahiplerine teslim edildi.

Teslimatların ilk dördü, Robert Allan Ltd’nin Sanmar’a özel RAmparts 2400SX tasarımı Boğaçaysınıfı römorkörler oldu. Çevre dostu römorkörlerden LILLIAN MAC, Avustralya’ya teslim edilen ilkRAmparts 2400SX MK II römorkör olurken, CITTA DI AUGUSTA ve CITTA DI SIRACUSA İtalya’da faaliyet gösterecek.

RAmparts 2400SX sınıfı SVITZER ISABELA ise Dominik Cumhuriyeti’nde çalışmak üzere Svitzer’e teslim edildi. Aralık 2022’de teslim edilen römorkörlerden üçü ise aynı tasarımcının RAscal 1800 tasarımın adayanan, modern, yüksek performanslı ve daha küçük gemilere manevra yapmak üzere tasarlanmış Yeniçay sınıfı römorkörleri oldu.

İlginizi çekebilir: Sanmar yeşil römorkör inşalarına devam ediyor

WALBURR ve MUYAAR olarak adlandırılan römorkörler Avustralya’ya, Cape York Yarımadası’na teslim edildi. ADAKALE olarak adlandırılan üçüncü RAscal 1800 serisi römorkör ise Türk operatör oldu.

Sanmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gürün, “2022’nin son dönemi bizim için oldukça yoğun geçti. Bir ayda 8 adet römorkör teslim etmek büyük bir başarı ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yıl Sanmar için iyi bir yıldı. 2022 yılında dünya genelindeki müşterilerimize 30 adet römorkör, on adet de palamar ve pilot botu teslim ettik. 2023 yılı boyuncada teknoloji ile birlikte çevreye duyarlı römorkörler üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynakgösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermedenyayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın