Sanmar ‘Laziale’i İtalya’ya teslim etti

MDN İstanbul

Sanmar Denizcilik, İtalyan Cafimar Group’a bağlı operatör Rimorchiatori Laziali SpA’e iki adetlik siparişinin ilki olan ‘Laziale’i geçtiğimiz ay Ege Denizi’ni geçerek teslim etti. Rimorchiatori Laziali SpA, 2006-2007 yıllarında Sanmar Denizcilik’ten 32 m uzunluğunda iki adet ASD römorkör ve bundan sekiz yıl sonra da 80+ ton çekiş gücünde, benzer iki gemi daha satın almıştı.

Robert Allan Ltd RAstar 2800 tasarımına sahip; 28,2 m boyunda ve 12,6 m enindeki yeni gemi, Sanmar Terminal sınıfına ait. Her biri 2525kW’lık bir çift Caterpillar 3516C ana motorun güç verdiği Rolls-Royce type US 255CP Z-drive tahrik sistemiyle donatılmış olan römorkör, 81,4 tonluk çekme gücüne ve azami 14 knot’luk hıza sahip.

İtalyan Bayrağı yönetmeliğine ve FiFi1 notasyonuyla RINA Klası’na uygun olarak üretilen Laziale; Rolls-Royce’un 600 m uzunluğunda ve 56 mm çapındaki çelik halatlı çekme vincinin yanı sıra, iki adet 100 tonluk SWL çekme kancasına da sahip. Bünyesinde Gürdesan sandal vinci ve kurtarma botuyla birlikte, Palfinger imzalı bir gemi vinci de bulunuyor. İki adet tekli ve üç adet ikili yataklı kabini içeren, havalandırmalı ve tam donanımlı konaklama alanları, sekiz kişiyi aynı anda ağırlayabiliyor.

Bunu Paylaşın