Sanmar ISM Sertifikasını aldı

MDN İstanbul

Römorkör ve Kılavuzluk faaliyetlerini Türkiye’de 7 ayrı liman başkanlığı idari sınırında, yurtdışında ise 3 ayrı ülkede sürdüren Sanmar Denizcilik, merkez ofis bünyesinde Uluslararası Gemi Güvenliği Yönetimi (ISM) Sertifikası’nın gerekliliklerini yerine getirebilmek için başlattığı çalışmalar sonucunda Türk Loydu tarafından belgelenen ISM Sertifikası’nı almaya hak kazandı.
ISM Sertifikası’nın temelinde, gemi işletmeciliğinde uluslararası güvenlik standartlarını belirlemek, gemilerin güvenli şekilde yönetilmesini ve işletilmesini sağlamak ve böylece meydana gelebilecek kazalar sonucu ortaya çıkabilecek çevre kirliliklerinin önlenmesi yer almakta. ISM Sertifikası’nın diğer amaçları arasında ise, denizlerde emniyeti sağlamak, insanların yaralanması ve ölmesini engellemek, çevreyi özellikle de deniz çevresini ve kıyı yapılarını zararlardan korumak bulunmakta. Gemi işletmeciliği ve çevre korumasında önemli bir araç olarak düşünülebilecek olan ISM Sertifikası, bayrakları ne olursa olsun, uluslararası sularda çalışan gemilerin tip ve yaşlarına göre aşamalı olarak, IMO tarafından alınması zorunlu olan belgeler arasında yer alıyor. Tüm yolcu gemileri, petrol ve kimyasal madde taşıyan tankerler, dökme yük gemileri, likid gazla çalışan tankerler ve 500 grostonun üzerindeki yüksek süratli yük gemilerinin ISM Sertifikası alma zorunluluğu bulunuyor.
Sanmar Denizcilik, alınan uygunluk belgesi (DOC) ile birlikte, römorkörlerinin Güvenli Yönetim Sertifikası’na (SMC) hak kazanabilmesi için çalışmalarını Türk Loydu denetiminde Şubat 2018 tarihinde sonlandırmayı planlanıyor.
Bunu Paylaşın