Şanlıurfa ve Adıyaman’da sel felaketi: 5 ölü, 6 kayıp

MDN Editör

Adıyaman ve Şanlıurfa’yı etkisi altına alan sağanak yağmur sele neden oldu. Sel felaketinde Şanlıurfa’da 4 kişi, Adıyaman’da 1 kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hayatını kaybedenler arasında 1 buçuk yaşında çocuk olduğunu açıkladı.

Çadırlar su altında kaldı

Adıyaman’da yağmur nedeniyle kentte depremzedelerin yaşadığı çadır kentlerde çadırları su bastı. Bu bölgelerdeki vatandaşlar, KYK yurtlarına yerleştirildi. Cadde ve sokaklar göle dönerken, araç sürücüleri yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar ise suda mahsur kaldı. Sincik ilçesinde bağlı Subaşı ile Taşkale köyü arasında bulunan ilçenin tek bağlantı köprüsü derenin taşmasıyla araç trafiğine kapandı. Derenin taşması sonucu köprüde göçükler oluştu.

Şanlıurfa’da can pazarı

Şanlıurfa’da da sağanak yağış nedeniyle yüzlerce ev ve araç sel suları altında kaldı. Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni su basarken kentte eğitime 1 gün ara verildi. Kentte halen birçok semte ulaşım sağlanamıyor. 

Şanlıurfa’da kent merkezinde bulunan köprülü Abide Kavşağı’nın altından araçlarıyla ilerlemeye çalışan vatandaşlar, sel sularına kapıldı. Can pazarının yaşandığı kavşakta 1 kadın ile 1 çocuk son anda vatandaşlar tarafından halat atılarak bulunduğu yerden kurtarıldı. Sel sularıyla taşan kavşakta 2 itfaiye eri ile 4 vatandaşın sel sularına kapıldığı belirtilerken, su altı arama ve kurtarma dalgıç ekipleri arama kurtarmaya çalışması başlattı Halen kent merkezinde sel sularına kapılan araçlar nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken, ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Soylu: Arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada, “Tunceli ve Kayseri Valimiz Adıyaman’a intikal etti, Tu Buradaki çalışmalar arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Bir kaç günden beri uyarımız devam ediyor. Dere yataklarının etraflarında, her ilçenin kendisine ait bir yapısı var. Yağmurun çok yağdığı ve suların derelerden taştığı suyun etrafında bulunmamak gerekiyor. İlgili ekiplerimizin bu yerlerde uyarıları var” dedi.

(DHA)

Bunu Paylaşın