Şadan Kaptanoğlu BIMCO Yönetim Kurulu Başkanı oldu

MDN İstanbul

Dünya ticaretinin yüzde 90’ını temsil eden denizcilik sektörünün en üst çatı kuruluşu olan BIMCO (The Baltic and International Maritime Council – Baltık ve Uluslararası Denizcilik Konseyi) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptaoğlu oldu. Kaptanoğlu, Yunanistan’da gerçekleştirilen BIMCO Genel Kurul Toplantısı’nda görevi devraldı.

BIMCO’nun 6 Haziran 2017’de düzenlenen Genel Kurulu’nda gelecek dönem için atanmış Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Şadan Kaptanoğlu, 2 yıl Başkanvekili olarak görev yaptıktan sonra, BIMCO tarihinde ‘ilk kadın başkan’ ünvanının da sahibi oldu.

Dünya armatörlerine 112 yıldır öncülük eden ve denizcilik sektörün gelişimine yön veren BIMCO; denizcilik endüstrisinin dünya çapında daha üst seviyelere taşınabilmesi, ülkeler arası ticaretin sorunsuz gerçekleşebilmesi için öncelikle altyapıyı hazırlıyor, bu ticaretin karşı karşıya kalabileceği riskleri azaltıyor, tehlikeleri önlemeye çalışıyor. Dünya deniz ticaretinin kurallarını 300’ün üzerinde sözleşmeyle belirleyen BIMCO, bu sözleşmelerin geliştirilmesi ve güncellenmesi, böylece sözleşme standartlarının yükseltilmesi için çalışmalar yapıyor. Kuruluş, ticari tarafların sözleşme ve hükümler üzerindeki yorum farkından kaynaklanan uyuşmazlıkları da azaltmaya yardımcı oluyor.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın