Sabancı Üniversitesi Avrupa’da bir ilki gerçekleştirdi

MDN İstanbul

Sabancı Üniversitesi Yelken ve Denizcilik Kulübü SU-SAIL, pandemi döneminde üniversiteli yelkencilerin rekabet duygusunu canlandırmak ve üniversiteleri bir araya getirmek için Avrupa’nın ilk üniversitelerarası e-sailing şampiyonası olan E-Sailing European Cup’a ev sahipliği yapıyor.

Üniversitede 20 yıldır faaliyet gösteren öğrenci Yelken ve Denizcilik Kulübü SU-SAIL’in ev sahipliğinde gerçekleşecek olan şampiyona 24-25 Nisan ve 1-2 Mayıs 2021 tarihleri arasında düzenlenecek. Kısıtlamaların arttığı pandemi döneminde üniversiteli yelkencilerin rekabet duygusunu canlandırmak ve üniversiteleri bir araya getirme hedefiyle düzenlenen şampiyonaya Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 20 üniversiteden 80 yarışmacının katılması bekleniyor.

Tüm dünyada ilgi gören oyun platformu VR Inhore oyunu üzerinden gerçekleşecek olan turnuvanın yarışları aynı zamanda eSailingTV ve online mecralar üzerinden canlı yayınlanacak. Yarışlar her üniversiteden 4 katılımcı olmak üzere grup usulü gerçekleştirilecek, SailRanks sistemi ile puanlandırılacak.

Turnuva’nın sponsorları ve destekçileri arasında Sabancı Üniversitesi, Redbull, All of Chrome, E-sailing Club, Reflect Studio, Alize Yatçılık, Sailranks yer alıyor.

Turnuvaya hakkında detaylı bilgi edinme isteyenlerin e-sailing.sr@sabanciuniv.edu mail adresi üzerinden müracaat etmeleri gerekiyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın