SAAB karadan navigasyon onayı aldı

MDN İstanbul

Saab TransponderTech, Avrupa denizyollarının yeni çalışma gereksinimlerini karşılamak için, bugün R4 Karadan Otomatik Tanıma Sistemi’ne (IAIS) Fachstelle der WSV für Verkehrstechniken’den tip onayı aldığını duyurdu.
R4 IAIS, kara navigasyonu gereksinimlerine yönelik önemli geliştirmelerle birlikte, Saab’ın tanınmış A Sınıfı AIS transpondör donanımı ve yazılımını temel alıyor. IAIS, standart AIS mesajlarının yanı sıra, yukarı akıntı veya aşağı akıntı için Mavi İşaret durumu, tehlikeli kargo taşıma (Mavi Koniler) ve kanal havuzlarına, köprülere ve terminallere tahmini varış zamanı gibi bilgiler yayımlıyor. Geminin su çekiminin iletilme doğruluğu santimetrelerle ölçülüyor. Sistem, aynı zamanda kıyıdaki AIS baz istasyonlarından iletilen su seviyeleri ve önerilen varış zamanı gibi verileri de görüntülüyor.
Saab Transponder-Tech’in satış ve pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Gunnar Mangs “Saab, Avrupa’da karadan navigasyon onayı alan ilk AIS üreticisi. AIS teknolojisinin, iç sularda mal taşımacılığında navigasyon güvenliğini ve etkinliğini geliştirme konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyoruz. Yerleşik AIS altyapısını Avrupa Birliği’nde ve tüm dünyada yaygınlaştırma hareketini destekliyoruz” diyor.

Bunu Paylaşın