S-400’ler için geri sayım başladı

MDN İstanbul

Hindistan’a ilk S-400 teslimatların bu yılsonuna kadar yapılması bekleniyor.
Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Basın Sözcüsü S-400 hava savunma sistemlerinin Hindistan’a teslimatının başlama zamanının yakında açıklanacağını, kontratın plana göre uygulandığını duyurdu.

Sputnik’in haberine göre, Reşetnikova, “Şu anda Rusya ve Hindistan, daha önce kararlaştırılan plana göre S-400 Triumf hava savunma sistemlerinin Hindistan tarafına tedarikine ilişkin kontratın uygulanması üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bu anlaşma çerçevesinde sistemlerin teslimatlarının ne zaman başlayacağı yakın zamanda açıklanacak.
Diğer potansiyel alıcıların S-400’lere olan ilgisinin devam ettiğini görüyoruz, ilgili talepler FSVTS’ye ulaşıyor. Günümüzde sadece bu sistem hem seyir füzelerinin ve balistik füzelerin, hem de çeşitli sınıflardaki insansız hava araçlarının (İHA) garantili bir şekilde imha edilmesini sağlayabiliyor” şeklinde konuştu.

Hindistan, Rusya’nın askeri teknik alanda işbirliği yaptığı başlıca ortaklarından biri. ABD’nin yaptırım tehditlerine rağmen Ekim 2018’de Hindistan’a Rus S-400 füze savunma sistemlerinin teslimatına ilişkin anlaşma imzalanmıştı. Buna göre Hindistan’a 5 adet S-400 bataryası teslim edilecek, anlaşma bedeli yaklaşık 5,4 milyar dolar. Hindistan’a ilk teslimatların bu yılsonuna kadar yapılması bekleniyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın