RWE, Almanya’nın Kuzey Denizi’nde 1,6 GW’lık rüzgâr çiftlikleri inşa edecek

MDN MEDIA

Alman enerji tedarik şirketi RWE, Alman Kuzey Denizi’nde iki yeni açık deniz rüzgâr santrali inşa etmeyi planlıyor

“Kuzey Denizi Kümesi” ismi verilen projenin toplam 1,6 GW kapasiteye sahip olması bekleniyor ve Juist adasının yaklaşık 50 km kuzeyinde inşa edilmesi planlanıyor. Açıklamalara göre RWE, rüzgâr santrallerinden üretilen yeşil elektriği, endüstriyel müşterilerini karbondan arındırma yolunda desteklemek için kullanacak. Bu, yapay zekâ veri merkezlerinin operatörlerini giderek daha fazla sisteme dahil etmek demek oluyor.

“Kuzey Denizi Kümesi” iki aşamada hayata geçirilecek. İlk aşama denizde inşaatına önümüzdeki yıl başlanacak ve 2027 yılı başında tamamlanacak olan “Kuzey Denizi Kümesi A”, 44 rüzgar türbinini içerecek ve toplam 660 MW üretime sahip olacak. RWE‘ye göre bazı bileşenlerin üretimi hâlihazırda başladı. 60 türbinli “Kuzey Denizi Küme B”, projeye 900 MW’lık bir kapasite daha ekleyecek. Bu kısmın 2029 başlarında ticari faaliyete geçmesi planlanıyor.

RWE tedarikçilerin tamamının belirlendiğini açıkladı

RWE yaptığı açıklamada, ana bileşenlerin tedarikçilerinin kümenin tamamı için daha önceden seçildiğini söyledi. Chantiers de l’Atlantique’in deniz enerjisi bölümü olan Atlantique Offshore Energy, iki açık deniz trafo merkezinin teslimatından sorumlu olacak.

Hellenic Cables kablo üretimini üstlenecek. Rüzgâr türbinlerinin temelleri Dajin Offshore tarafından üretilecek ve açık denizde Van Oord tarafından kurulacak. Vestas, her biri 15 MW güce sahip V236-15.0 MW rüzgar türbinlerini tedarik edecek. Havfram Wind şirketi, kurulum gemileri Norse Wind ve Norse Energi ile rüzgar türbinlerinin nakliye ve kurulumunu üstlenecek.

Kaynak: Schiff&Hafen / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın