WAPS geliştiricisi bound4blue’ya 22.4 milyon euroluk destek

MDN MEDIA

Barselona merkezli bound4blue firması, GTT Strategic Ventures öncülüğünde bir gruptan, öz sermaye fonu kapsamında 15.9 milyon euro alırken, yardımlardan da 6.5 milyon euroluk bir kazanç elde ederek sermayesini 22.4 milyon euroya çıkardı

Dokuz yıllık bir rüzgâr destekli tahrik sistemi (WAPS) geliştiricisi olan bound4blue, yeni sermayesini gelişimlerine katkı sağlamak ve şirketin diğer yelken bazlı teknolojilerden daha etkili olduğu söylenen, emiş gücünü baz alan yelken teknolojisi, eSAIL sistemini görücüye çıkarmak için kullanacak.

Önemli yatırımcıların, enstitülerin ve İspanyol iş insanlarının yanı sıra Ocean Born Foundation ve Centre for the Development of Technology and Innovation gibi yatırımcıların da desteğini alan şirket, European Innovation Council’ın katılımıyla GTT’nin öncülüğünde öz sermaye yatırımcısı olarak Shift4Good, Louis Dreyfus Company Ventures, the Sustainable Ocean Alliance, Sun Returns ve Kai Capital firmalarını da portföyüne kattı.

Teknolojinin kullanım yelpazesi çok geniş

Firma, teknolojilerinin dökme yük gemileri, tankerler, doğalgaz tankerleri, genel kargo gemileri, Ro-Ro üniteleri, feribot ve yolcu gemileri için uygun olduğunu belirtti. Bound4blue, yelkenlerin montesinin kolay olmakla birlikte minimum bakım gerektirdiğini ve gemilerin türüne ve kullanım amacına göre beş yıldan kısa sürede yatırımın karşılığını vereceğini vadetti.

Dünyanın çeşitli yerlerinden rüzgâr türbinleri üreticileriyle işbirliği aşamasında olan firma, yapım teknolojilerinin benzerliğinden, bu işbirliklerini kısa sürede geniş bir dağıtım ağına çevirebilir.

Yatırımcılar gelecek için önemli olduğunu vurguluyor

Şirket CEO’su José Miguel Bermúdez, yeni yatırımcıları memnuniyetle karşıladıklarını, nakliye ve finans alanındaki bilgi ve tecrübelerinin şirketin gelişimi ve global yayılımı için çok önemli bir adım olacağını söyledi. Onların destekleriyle, rüzgâr itişini gemilerde standart hale getirerek karbonsuzlaştırma yolundaki emin ilerleyişlerine devam edeceklerini ekledi.

GTT adına Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Philippe Berterottiè, VC fonu GTT Strategic Ventures, GTT Grubu’nun, deniz taşımacılığını karbonsuzlaştırma yolundaki zorlukları karşılayarak, özgün rüzgâr destekli itme teknolojileriyle katkıda bulunan bound4blue’nun gelişimini desteklemekten gurur duyduklarını söyledi. Yetenekli ve kendilerini sürdürülebilir denizcilik dünyası yaratmaya adamış bir yönetim ekibini şevkle desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Louis Dreyfus Company Ventures Başkanı Max Clegg ise, büyük bir kuru yük gemisi firması olarak, nakliye dünyasının karbonsuzlaştırılmasına yönelik çabalarından dolayı bound4blue’yu gururla desteklediklerini ve şirketin rüzgâr destekli tahrik isteminin, filolarının emisyonunu önemli miktarda azaltacağına ve daha sürdürülebilir bir denizcilik endüstrisine katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi.

İşbirlikleri hız kesmeden devam ediyor

Başarılı geçen finansman turunun haberi kimyasal tanker sahibi Odfjell’in eSAIL’ı gemilerinden birine kurmayı planladıklarını açıkladıktan birkaç gün sonra geldi. Seatrade Maritime News’ün tahminine göre sistem, 2019’da inşa edilen 49,999 dwt Bow Orion’a önümüzdeki yıl kurulmayı planlanıyor.

Seatrade

Bunu Paylaşın