Rusya’nın Karadeniz Donanması Komutan Yardımcısı öldürüldü

MDN İstanbul

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ederken, Rusya’nın Karadeniz Donanması Komutan Yardımcısı’nın Ukrayna’da öldürüldüğü bildirildi. Rusya’nın Karadeniz’deki filosunun önemli bir üssü olan Sivastopol Valisi yaptığı açıklamada Mikhail Razvozhayev, “Donanmanın Komutan Yardımcısı Andrei Paliy, Ukrayna’nın liman kenti Mariupol’daki çatışmalar sırasında öldü,” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı’nın Danışmanı Mihaylo Podolyak, Ukrayna’da öldürülen Rus generallere ilişkin yaptığı açıklamasında ise “Rusya’nın üst düzey yetkililerinin yüksek ölüm oranı dikkat çekici. Zaten 6 general öldürüldü. Tümgeneral Magomed Tushayev, Vitaly Gerasimov, Andriy Kolesnikov, Andrei Sukhovetsky, Oleg Mityaev ve Korgeneral Andrei Mordvichev. Rus ordusu tamamen hazırlıksız ve sadece seyir füzeleriyle savaşıyor,” dedi.

Ukrayna, bugüne kadar Rus saldırılarında 5 Rus generalin hayatını kaybettiğini iddia etmişti.

DHA

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın