Rusya’dan denizaltında misilleme

MDN İstanbul

Rusya, Karadeniz’de denizaltısavar gemileri ve bir denizaltısının katıldığı askeri bir tatbikat düzenledi. Tatbikat, ABD gemilerinin sıklıkla Karadeniz’e girip çıktığı bir dönemde gerçekleşti.

Rusya Karadeniz Filosu’nun yetkilileri, denizaltısavar gemiler Eysk ve Kasimov’un, ‘düşman denizaltısının’ yerini belirleme ve vurma çalışmaları yaptığı bir tatbikat düzenlediklerini söyledi. Tatbikat sırasında gemilerin, denizaltı hedefine karşı torpido ve reaktif silahlar kullandıkları kaydedildi.

Karadeniz’deki tatbikat alanlarından birinde gerçekleştirildiği belirtilen söz konusu Tatbikat, ABD donanmasına ait gemilerin sık sık Karadeniz’e girdikleri bir döneme denk geliyor.

USS Mount Whitney gemisi 4 Kasım’da Karadeniz’e giriş yapmıştı. Hemen öncesinde 30 Ekim’deyse Tomahawk füzeleri taşıyan USS Porter gemisi Karadeniz’e girmişti.

Sputnik

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın