Rusya ve Ukrayna’ya ihracat yüzde 3 arttı

MDN İstanbul

Türkiye’nin Rusya ve Ukrayna’ya ihracatı pandemiye rağmen yüzde 3 artış gösterdi. 2020’nin ocak-kasım döneminde 5,9 milyar dolara ulaştı. Türkiye ile Rusya ve Ukrayna arasında uluslararası taşımacılık yapan Mark Multimodal’in Genel Müdürü Onur Güvenler, TÜİK verilerine göre toplam ihracatın yüzde 8 azaldığı 2020’nin ilk 11 ayında Rusya’ya 4 milyar 28 milyon dolar, Ukrayna’ya ise 1 milyar 870 milyon dolarlık ihracat yapıldığını belirterek, “Türkiye bu iki ülkeye yıllık ihracatını çok rahat 3 katına yani 15 milyar dolar düzeyine çıkarabilir. Türkiye firmalarını ‘multimodal’ taşımacılığın avantajlarıyla Rusya ve Ukrayna’ya ulaştırarak ihracatın artışına katkı sağlamaya çalışıyoruz,” dedi.

Yaklaşık 300 milyar dolarlık ihracat pazarı 2019 yılında Rusya’nın 244 milyar, Ukrayna’nın 51 milyar dolar ithalat yaptığını dile getiren Güvenler, Rusya ve Ukrayna’nın ithal ettiği ürün çeşitlerine bakıldığında Türkiye’nin bu iki ülkeye ihracatını çok rahat 3 katına yani 15 milyar dolar düzeyine çıkarabileceğini söyledi.

Güvenler, Ukrayna ile Türkiye arasında imza aşamasına kadar gelen Serbest Ticaret Anlaşması’nın da bu hedefe ulaşmayı daha kolay hale getirebileceğini vurguladı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın