Rusya, dizel ihracatına yeniden başladı

MDN İstanbul

Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra dünyanın en büyük deniz yoluyla dizel ihracat eden ülke olan Rusya, yakıt ihracatına yönelik yasağını kaldırmasının ardından dün yakıt ihracatına yeniden başladı.

Başbakan Yardımcısı Alexander Novak pazartesi günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın demiryolu ve karayoluyla benzin ihracatı ve sınır ötesi dizel tedarikinin hâlâ yasak olduğunu söyledi.

TASS Haber Ajansı ise Rusya merkezli bir petrol ve doğalgaz boru hattı taşımacılığı şirketi olan Transneft’in bir sözcüsünün, petrol boru hattı tekelinin cumartesi günü dizel ihracatına yeniden başladığını söylediğini aktardı.

Rusya’nın Enerji Bakan Yardımcısı Pavel Sorokin, RBC TV’ye petrol rafinerilerindeki depoların dolu olduğunu ve bunun da rafinaj hacimlerinde düşüşe yol açabileceğini ifade etti. Ayrıca iç pazar yakıta “doyduğunda” yasağın tamamen kaldırılacağını da söyledi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın