Rusya dış borcunu ödeyemedi

MDN İstanbul

Bloomberg, Ukrayna işgalinin ardından yabancı para ödemelerinin sınırlandırıldığı ortamda farklı çözümlerle aylardır temerrütten kaçınan Rusya’nın temerrüde düştüğünü duyurdu.

Rusya 1918’den bu yana ilk kez bir borç ödemesinde temerrüde düştü. Ülkenin yaklaşık 100 milyon dolarlık 27 Mayıs vadeli iki eurobond kupon ödemesinde 1 aylık ek süre doldu ve bu ödemeler için temerrüt ilan edildi.Rusya dış borcunu

Rusya’nın yükümlülüğünü karşılayacak parası ve isteği vardı ancak yaptırımlar bu ödemenin yapılmasını imkânsız kıldı.Rusya dış borcunu

Ancak Rusya temerrüt ilanını kabul etmezken ödemeyi yapacak yeteri kadar fonları bulunduğunu belirtti. Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov temerrüdü bir ‘komedi’ olarak yorumladı.

Geçen ay ABD Hazine Bakanlığı, Rusya’nın uluslararası yatırımcılara olan milyarlarca dolar borcunu ödemesi için ABD bankalarını kullanmasını önlemişti.

24 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Batılı ülkeler, Rusya’nın her sektör ve kolunu etkileyen yaptırımlar uygulamıştı.

Bloomberg 

Bunu Paylaşın