Rusya, Arktik yatırımlarına devam ediyor

MDN İstanbul

Kuzey Kutbu’ndaki petrol ve gaz araştırma alanlarını genişletmek isteyen ve Arktik denizciliğini teşvik etmeyi amaçlayan Rusya’da 10 yeni Arc7 Sınıfı LNG taşıyıcısı sipariş edildi.

Sovcomflot (SCF Group) ve NOVATEK’in sipariş ettiği gemiler Zvezda Tersanesi’nde inşa edilecek ve şirketlerinin ortak girişimi olan Smart LNG tarafından Arctic LNG 2 projesinin yürütücüsü olan Arctic LNG 2 firmasına uzun süreli kiralanacak.

SCF Group, sipariş edilen yeni gemilerin zorlu iklim ve buz koşullarındaki operasyonlarının odağını artırmak ve geliştirmek adına kullanılacağını açıkladı. LNG taşıyıcılar aynı zamanda Rusya’nın LNG sevkiyat kabiliyetlerini geliştirmek adına Ekim 2019’da başlattığı programın da bir parçası. Program kapsamında ilk olarak bir LNG taşıyıcı sipariş edilmiş ve Ocak 2020’de 4 yeni ekleme yapılmıştı.

Arc7 Sınıfı LNG taşıyıcıları, Rusya’nın yerel denizcilik endüstrisini geliştirmek adına yürüttüğü devlet politikası çerçevesinde üretilecek. Devlet Başkanı Vladimir Putin’in desteği ile kurulan ve eski bir askeri üs olan Zvezda Tersanesi’ndeki alanları büyütmeye yönelik iyileştirmeler ile tanker inşaları öncelikli konumda. Zvezda’da ayrıca Rosneft için 12 Aframax Sınıfı tanker inşa ediliyor. Petrol şirketi olan Rosneft aynı zamanda Zvezda Tersanesi’nin oluşturulmasını sağlayan yatırımcı konsorsiyumun liderliğini yürütüyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın