ROV takımları yarıştı

MDN İstanbul

Günümüz savunma sanayi alanında giderek önemini artıran insansız ve otonom sistemler, Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından ilki geçen yıl yapılan “ROBOİK” yarışmasında bu yıl iki alanda üç farklı kategoriyle yarıştı.
ROBOİK 2018 yarışma organizasyonu, “İnsansız/Otonom Kara Araçları (İKA) Geliştirme Yarışması”nın yanı sıra ilk kez düzenlenen “İnsansız Sualtı Araçları Prototip Yarışması” ve bu yıl tasarım misyonunu üstlenen “İnsansız/Otonom Deniz Sistemleri Endüstriyel Tasarım Yarışması” ile bir önceki yılın devamı niteliği taşıyor.
İnsansız, uzaktan kumandalı ve/veya kısmi otonom görev icra etme kabiliyetine sahip sualtı araçlarının tasarımı ve prototip üretimini hedefleyen, İnsansız Sualtı Araçları Prototip Yarışması  24-25 Kasım tarihlerinde İstanbul Piri Reis Üniversitesi’nde gerçekleşti. Çeşitli üniversitelerden öğrencilerin bir araya gelmesi ile oluşan takımlar, kendi geliştirdikleri prototipleriyle yarışmaya katılım gösterdiler.
Birincinin 30 bin TL, ikincinin 20 bin TL, üçüncünün 10 bin TL ödül alacağı yarışmanın sonuçlarının, bu ay içerisinde açıklanması bekleniyor.
Bunu Paylaşın