Rostock Limanı’nda 400.000 Euro’luk dijitalleşme atılımı

MDN MEDIA

Rostocker Güter- und Fischerhafen GmbH (RFH), -Rostock Yük ve Balıkçılık Limanı- limanda dahili bir dijital ağ kurmaya başladı

İlk olarak RFH sahasının tamamına yüksek performanslı bir LoRaWAN sistemi (Uzun Menzilli Geniş Alan Ağı) için teknik ekipman kurulacak. İlk genişleme aşamasında buna, diğer şeylerin yanı sıra, çok çeşitli şirket süreçlerine entegre edilecek 100’den fazla sensör dahil olacak.

RFH, kablosuz veri aktarımına sahip dijital ağa 400.000 Euro yatırım yapıyor. Dijitalleşmeyi teşvik etmek amacıyla liman alanı yakın zamanda Stadtwerke Rostock AG ile işbirliği içinde bir fiber optik ağ ile donatıldı.

Rostock Liman Müdürü’nden olumlu açıklamalar geldi

RFH Genel Müdürü Steffen Knispel, “Böylece tüm iş alanlarının yakın veri ağı için gerekli koşulları yaratıyoruz” diyor. “Verilerin gerçek zamanlı olarak toplanması ve kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi yoluyla limandaki operasyonel süreçler daha verimli hale getirilecek ve müşterilerimize ek hizmetler açılacak.” Sensör teknolojisi aynı zamanda gürültü koruması ve toz ve koku kirliliğinin azaltılması için veri toplanması için de kullanılacak. Aynı zamanda depo lojistiği ve güvenlik konularında da verimlilik artışı bekleniyor.

Knispel’e göre Rostock’un en büyük ikinci deniz taşımacılığı merkezi olan, “RFH’yi teknoloji tabanlı bir limana dönüştürmek” şeklindeki stratejik hedefin yanı sıra, liman altyapısının genişletilmesine de yatırım yapıldı.

Geçtiğimiz yedi ayda, başta 1 km’den uzun olan Warnow Rıhtımı olmak üzere RFH’nin kendi yollarının ve trafik alanlarının iyileştirilmesi için yaklaşık 1 milyon Euro yatırım yapıldı. Orta vadede Warnow Quay’in ağır yük kapasitesinin artırılması planlanıyor. Knispel, “Ayrıca Warnow’da arazi kazanarak rıhtımı on metreye kadar genişletmeyi hedefliyoruz” diye açıklıyor. “Bu, rayların yakınında daha fazla depolama ve saklama alanının mevcut olması anlamına geliyor ve Gleistrasse nakliye taşıyıcısına daha verimli ve dolayısıyla daha çevre dostu yükleme yapmamızı mümkün kılacak.” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Schiff&Hafen / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın