Romanya’dan Türk balıkçılara saldırı

MDN İstanbul

Romanya Sahil Güvenlik ekipleri, Köstence yakınlarında balık avlayan bir Türk balıkçı teknesini birkaç saat takip ettikten sonra ateş ederek durdurduklarını; teknede bulunan 8 balıkçıdan 3’ünün hafif yaralandığını duyurdu. Yaralılar Kıyı Koruma botuna alındıktan sonra Türk balıkçı teknesinin battığı ifade edildi.

Yapılan açıklamada, takip manevraları sırasında ışık, ses, radyo sinyali gibi meşru irtibat yollarıyla Türk balıkçı teknesiyle irtibatın korunmaya çalışıldığı, daha sonra ikaz ateşe açıldığı belirtildi.

Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Saim Tandoğan yaptığı açıklamada, kalkan avı için Perşembe ilçesinden giden Ordulu balıkçılara Romanya Sahil Güvenlik ekiplerinin müdahale etmesi sonucu teknenin battığını ifade etti. 

Olayda can kaybının olmadığını kaydeden Tandoğan, “Olayda 3 balıkçımız yaralandı. Şu anda onların tedavileri Köstence’deki hastanede sürüyor. Geriye kalan 5 kişinin durumu iyi. Olayda sadece mal kaybı ve yaralı var,” dedi.

Olayın ardından Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ile Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’nun devreye girdiğini aktaran Tandoğan, “Kendileri ile görüşmelerimizi yaptık. Onları getirmeye çalışıyoruz. Başkonsolosluğumuz da gerekli işlemleri yaptı,” diye konuştu.

Tandoğdu, kalkan avcılığının açık sularda yapıldığı bilgisini de vererek, Ordulu balıkçıların da bu av için o bölgede bulunduğunu sözlerine ekledi. 

Bunu Paylaşın