Romanya’da ‘Acil Hava Sevkiyatı’ için eğitim gerçekleştirildi

MDN İstanbul

Almanya’nın Ramstein kentindeki 552’inci Özel Harekât Kanadı’na mensup Özel Harekât Kuvvetleri, 10 Nisan’da 41’inci Saha Topçu Tugayı’nın M142 Yüksek Hareket Yetenekli Topçu Roket Sistemi (HIMARS)’ni, Romanya’da ‘Acil Hava Sevkiyatı Tatbikatı’ için hazırladı.

Tatbikatın başarısı, ABD-Avrupa Komutanlığı (USEUCOM)’nın NATO’nun müttefiklerini ve ortaklarını desteklemek üzere, gerektiğinde hızlı bir şekilde uzun menzilli hassas silah sistemlerini son dakikada dahi sevk edebileceğini ispatlıyor. Operasyon, hem acil havadan sevkiyat (HIRAIN) görevlerinde hem de ortak tatbikatlarda gelecekte yaşanacak angajmanların koşullarını belirliyor. Bu misyon için yapılan çalışmalar, HIMARS Sistemi’nin Almanya’da yüklenmesinden çok önce başladı. Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri (USAF) personeli, Birleşik Krallık’taki Mildenhall şehrindeki Kraliyet Hava Kuvvetleri Üssü’nde ortak NATO görevi için Özel Harekât Kuvvetleri uçağını hazırlayıp, yakıt ikmalini gerçekleştirdi. Hazırlıklardan sonra hava komandoları havayoluyla Almanya’ya ulaştı.

41’inci Tugay Komutanı Albay Daniel Miller, HIMARS Acil Hava Sevkiyatı Tatbikatı’nın altı aydan kısa bir süre içinde ikinci kez gerçekleştiğinin altını çizerek, “Hazırlık süresi bu denli kısa olan bu tür görevleri gerçekleştirirken her defasında daha iyiye gidiyoruz, her defasında daha hızlı ve daha büyük kesinlikle tamamlıyoruz,” dedi.

Albay Marc V. LaRoche ise, “ABD ve Romanya’nın inanılmaz güçlü bir iki taraflı ilişkisi var, bu da bu tür operasyonlarda gerekli kuvvet ve ekipmanların yerleştirilmesinde sahip olduğumuz esnekliği sağlıyor. ABD-Avrupa Komutanlığı’nın bileşenleri entegre edebilme ve dinamik kuvvet kullanımı aracılığıyla çok hızlı bir şekilde uzun menzilli ateşleme sistemlerini yerleştirme kapasitesi, Karadeniz’de ve çevresinde müttefik ve ortaklarımız için son dakikada düzenlenecek operasyonları gerçekleştirmemiz için kritik önem taşıyor,” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın