Rolls-Royce ile Team Italia güçlerini birleştiriyor

MDN İstanbul

Rolls-Royce Power Systems’in iş birimiyle yat köprülerinde uzman olan Team Italia güçlerini birleştiriyor. Temeli
Cannes Yat Festivali’nde atılan bu stratejik ortaklık kapsamında Rolls-Royce MTU SmartBridge adlı yeni bir entegre köprü sistemini, yatlar için üretilen MTU ürün portföyüne ekleyecek. Bu işbirliğiyle geliştirilen köprü çözümü 2020’den sonra yat serileri ve mega yatlar için piyasada bulunabilecek.

Yeni köprü çözümünün ardındaki modüler konsept özellikle bireysel müşteri isteklerine uygun olarak özelleştirilebilen yat serileri için avantajlı. MTU SmartBridge, temel gemi kontrol, denetim ve navigasyon
sistemlerini teknenin neresinde olursa olsun tek bir platformda birleştiriyor. Bu anlamda işlevleri yalnızca tahrik
sistemini değil aynı zamanda tekne otomasyonunu, enerji yönetimini, navigasyon ve iletişimi de içeriyor. Gerekli tüm bilgileri kaptana tek bir noktadan sunan yeni köprü sistemi kullanıcı dostu olduğu gibi operasyonel güvenilirliği de güçlendiriyor. MTU SmartBridge, tek bir düğmeye basarak belgelerin görüntülenmesi, MUGo! platformu
aracılığıyla motor ve sistem verisini iletme ve global MTU hizmetlerine erişim gibi çeşitli dijital fonksiyonları
içeriyor. Veri kaydeden bilgisayarlara bağlı oldukları için tahrik sistemi uzaktan izlenebiliyor, bu da bakım ve yedek parça ihtiyaçlarının önceden saptanmasına ve operasyon verisinin analiz edilebilmesine olanak sağlıyor.

Rolls-Royce Power Systems denizcilik bölümünün başında bulunan Knut Müller işbirliğiyle ilgili olarak, “MTU SmartBridge, düz bir motor üreticisinden entegre sistemler üreticisine evrilmemizde büyük bir aşama.
Müşterilerimiz de bundan fayda sağlayacak çünkü tek bir kaynaktan bütüncül bir çözüm sunuyor olacağız,” dedi. Müller, MTU SmartBridge içinse, ‘‘Bu teknolojiyi teknenin kullanıma hazır olma süresini artırmak için kullanarak müşterilerimize yepyeni bir avantaj sağlayacağız,’’ şeklinde konuştu.

Team Italia Direktörü Massimo Minnella ise Rolls-Royce ile çalışmaktan ve geleceğin teknolojilerini üretmede iki firmanın güçlerini birleştirmesinden mutluluk duyduklarını belirtti.

Bunu Paylaşın