Rolls-Royce ekonomik toparlanma için Covid-19 veri ittifakı kurdu

MDN İstanbul

Rolls-Royce, Emer2gent ittifakı için bir grup şirketle bir araya geldi. Emer2gent ittifakı, COVID-19’un ekonomik etkilerinden kurtulma mücadelesi veren firmaları ve hükümetleri desteklemek için yeni yollar keşfetmeyi hedefleyen veri analiz uzmanlarının oluşturduğu yeni bir oluşum.

Leeds Veri Analitiği Enstitüsü, IBM, Google Cloud, The Data City, Truata, Rolls-Royce ve ODI Leeds’in ilk üyeleri olduğu ittifakın çalışmaları, inovasyon uzmanı Whitespace tarafından yönlendirilecek ve koordine edilecek.

Üye şirketler, çalışmaları başlatmak ve üye sayısını artırmak amacıyla açık inovasyon, veri yayını, lisanslama, gizlilik, güvenlik, veri analiz kabiliyeti ve işbirliğine dayalı altyapı gibi tüm temel unsurları katkı olarak ittifaka sundu.

Emer2gent geleneksel ekonomi, iş, seyahat ve perakende verilerini davranış ve duyarlılık verileriyle birleştiriyor. Emer2gent ayrıca, Covid-19’a karşı küresel toparlanmaya yönelik yeni çözümler ve pratik destek uygulamaları sağlıyor. Bu çalışma, veri paylaşımı açısından sektörün en iyi uygulamalarını kullanıyor ve güvenliğe ciddi bir şekilde odaklanıyor.

Emer2gent modelleri, ekonomik toparlanma döngülerinin olası satış göstergelerini belirleyerek insanların ve işletmelerin mümkün olan en kısa sürede işe dönmelerine yardımcı olmayı hedefliyor. İster küçük ister büyük ölçekli olsun tüm işletmeler ve hükümetler, bu öngörülerden faydalanarak pandemiden kaynaklanan durgunluk etkilerini azaltabilecek. Ayrıca sınırlandırılabilecek yatırımlar ya da politikalar gibi araçlar vasıtasıyla erken karar almak için ihtiyaç duydukları güveni inşa edebilecekler. İttifaka katılım gönüllülük esasına bağlı ve çözümler ücretsiz olarak yayınlanacak.

İttifakı başlatan Rolls-Royce veri inovasyon katalizörü R2 Veri Laboratuvarları Küresel Direktörü Caroline Gorski konuyla ilgili olarak, “İnsanların işe geri dönebilmeleri için küresel ekonominin mümkün olan en kısa sürede toparlanmasını istiyoruz. Veri inovasyonu topluluğumuz bu konuda yardımcı olabilir. Ortak fayda için bir araya gelindiğinde başarılamayacak bir hedef yok. Dünyanın dört bir yanındaki insanlar, işletmeler ve hükümetler Covid-19 nedeniyle harcama, hareket etme, iletişim kurma ve seyahat etme yöntemlerini değiştirdi. Bu çözümü diğer verilerle birlikte kullanarak pandemiden sonra dünyanın ‘yeni bir normal’e uyum sağlamasına yardımcı olacak trendlerin neler olabileceğini belirlemek üzere çalışıyoruz,” dedi.

Emer2gent, potansiyel üye şirketlerin ittifaka yönelik ilgilerini ortaya koymak üzere kayıt olabilecekleri Emer2gent.org web sitesini kurdu. Topluluğa ilk görevleri halihazırda verildi. Bu görevler arasında, virüsün neden olduğu ekonomik durgunluğun etkilerini azaltacak ya da sınırlandıracak yatırımları tanımlamak yer alıyor. Görevler arasında ayrıca, faaliyetler için işletmelerin ihtiyaç duydukları güveni tesis etmek üzere kullanabilecekleri ekonomik toparlanma için öncü olabilecek göstergelerini belirlemek de bulunuyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın