ROKETSAN’ın Uzay Projesi için Electra lC’den yeni sistem

MDN MEDIA

Roketsan’ın Uzay Projesi için Electra lC, hataya toleranslı yüksek hızlı veri yolu, ARINC-64 Uç Sistem ve Ağ Anahtarı’nı geliştirdi

Roket içindeki elektronik birimlerin ve faydalı yükün birbirleri ile yedekli haberleşmesini sağlayacak olan sistemle, Uzay Projesi’ne yüzde 100 yerli bir elektronik donanım sağlandı.

ROKETSAN’ın talep ettiği ARINC-64 Uç Sistem ve Ağ Anahtarı’nı üreten Electra lC Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Ateş Berna, “Bu elektronik birim roket içindeki elektronik aksamların ve faydalı yükün birbirleri ile yedekli haberleşmesini sağlayacak. Geliştirdiğimiz ARINC-664 standardına uyumlu ARINC-664 Uç Sistem ve Ağ Anahtarından oluşan bu veri yolu ile ROKETSAN’ın Uzay Projesi’ne yüzde 100 yerli bir elektronik donanım sağlamış olmaktan gurur duyuyoruz. Bu ürün sayesinde roketin içindeki birimlerin birbirleriyle yedekli iletişimi sağlanacak” dedi.

Sistemi TÜBİTAK desteğiyle sıfırdan geliştirdiklerini söyleyen Berna, sözlerine şu şekilde devam etti:

Bu veri yolunu TÜBİTAK desteği de alarak sıfırdan tasarladık. Sadece FPGA içine yerleştirilen IP çekirdeği değil, FPGA’in ve kartların elektro-mekanik tasarımları da AR-GE ekibimiz tarafından yapıldı. Sonrasında özel kutusuna konularak tüm gerekli çevresel testlerden geçirildi. ARINC-664 Uç Sistem ve Ağ Anahtarından talep edilen miktarda üretilerek ROKETSAN’a teslim edildi.

Bunu Paylaşın