ROKETSAN’dan millî uydu hedefi

MDN MEDIA

ROKETSAN Genel Müdürü İkinci, “Amacımız mikro uydu fırlatma sistemi ile 100 kilogramlık kendi yaptığımız bir uyduyu yörüngeye yerleştirmek. Ülkemizin uzay yarışında var olduğunu göstermesi, uzaydaki ekonomik potansiyeli değere çevirecek teknolojilerin geliştirilmesi bizim için çok kritik” açıklamasında bulundu

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci Antalya’da düzenlenen Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı’nda konuştu. İkinci, Uydu gibi yükleri uzaya taşıyabilecek platformlar üretmek için çalıştıklarını belirtirken , Ar-Ge çalışmalarını ve ilk denemeleri yaptıklarını söyledi.

Türkiye’nin uzay yarışında rekabet edecek aşamaya gelmesi için yeni teknolojiler üzerinde çalıştıklarını ifade eden İkinci, “Amacımız mikro uydu fırlatma sistemi ile 100 kilogramlık kendi yaptığımız bir uyduyu yörüngeye yerleştirmek. Ülkemizin uzay yarışında var olduğunu göstermesi, uzaydaki ekonomik potansiyeli değere çevirecek teknolojilerin geliştirilmesi bizim için çok kritik” dedi.

Savunma sanayinde artan ihracattan ROKETSAN’ın da etkilendiğini söyleyen İkinci, silah sistemleri satışlarında önemli bir yol katetildiğini belirtti.

TRT

Bunu Paylaşın