Roketsan IDEF’21’e Hazır

MDN İstanbul

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetiminde düzenlenen IDEF’21, 17-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Fuar öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, firmanın IDEF’21’de gerçekleştireceği çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Roketsan olarak 33 yıldır ülkemizin bekası için canla başla çalıştıklarını belirten Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit, “İhtiyaçlara uygun çözümlerimiz, dinamik ve çevik çalışma sistemimiz ve finansal gücümüzle yüksek kapasiteye sahip bir teknoloji şirketiyiz. Türkiye bugün dünyada çok iyi bir noktada. Biz de Roketsan olarak tüm kabiliyetimizi bu gücü pekiştirmek için kullanıyoruz.

Hava savunma sistemlerimiz, bilindiği gibi katmanlı sistemler. Biz bütün katmanları geliştirmek için çalışıyoruz. Ancak burada milli bir meseleden bahsettiğimiz için sadece Roketsan değil savunma sanayinin tüm paydaşlarının birlikte çalışması ve çözüm üretmesi gereken bir konu. Şu anda hiç konuşulmayan sistemler de var. Belki de SİPER teslim edildiğinde bizim bütün katmanları milli sistemlerle kapladığımızı göreceksiniz,” dedi.

Roketsan Genel Müdürü İkinci ise, “Türk savunma sanayisi, Covid-19 şartlarında dahi güçlenerek büyümeye devam etti. Şimdi bu gücümüzü tüm dünyaya sergileme zamanı geldi. Roketsan, IDEF’21’de beğeniye sunacağı özgün ürün ve çözümleriyle ilgi odağı olacak. IDEF’21’in tüm ulusal ve uluslararası katılımcılarını ve siz değerli basın mensuplarımızı standımızı ziyaret ederek mühendislikte geldiğimiz noktayı yakından görmeye davet ediyorum,” ifadelerini kullandı.

İlginizi çekebilir:   Murat İkinci ROKETSAN Genel Müdürlüğü görevine atandı

İkinci, “Bin 800’den fazlası mühendis olmak üzere 3 bin 400 kişiye ulaşan çalışma arkadaşlarıyla Türkiye’nin en büyük teknoloji ordusu olmayı hedefledikleri yollarına devam ettiklerini belirten İkinci, “Gerektiğinde kendi öz kaynaklarımız ile yürüttüğümüz Ar-Ge çalışmalarıyla ortaya koyduğumuz bu ürünlerin vitrini IDEF’21 olacak. Her sene genişlettiğimiz ürün yelpazemiz ile yeni iş birlikleri geliştirmek ve ülkemizin ihracatına daha fazla katkı sunmak için hazırız,” dedi.

İkinci ayrıca, “Malumunuz bizim gemilerimizin yakın hava savunması, ağırlıklı olarak RAM ve Phalanx sistemleriyle gerçekleştiriliyor. SUNGUR Füze’mizin baz olarak alındığı, gemilerimize yakın hava savunma sağlayacak LEVENT sistemimizi, IDEF’21 esnasında sergileyeceğiz. LEVENT’in iki versiyonu olacak. İlk konfigürasyon, geminin üzerindeki elektro-optik ve radar sistemlerini kullanarak; ikinci konfigürasyon ise kendi üzerindeki radar ve elektro-optik sistemleri kullanarak hedefine yönelecek.” İfadelerini kullandı.

Roketsan’ın Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük roket ve füze tedarikçisi olmaya devam edeceğini de belirten İkinci, bu kapsamda yeni müjdeler vermeye devam edeceklerini de ifade etti.

Roketsan, IDEF’21’e Yeni Ürünlerle Katılıyor
IDEF’21’de Roketsan standını ziyaret eden katılımcılar, 9 yeni ürünü ilk kez görme fırsatını elde edecek. Roketsan, yurt içinde ve yurt dışında sahada başarısını kanıtlamış birçok ürününü de IDEF’21’de sergileyecek. 1465 m2’lik stant alanında ziyaretçilerini ağırlayacak Roketsan, deneyimli ve yetkin kadrosuyla da katılımcılara ürünlerini anlatacak.

MK-82 Genel Maksat Bombasının pilotun kontrolüne hedefine ulaşmasını sağlayan LAÇİN Güdüm Kiti, MAM-T, SUNGUR Silah Sistemi, Türkiye’nin ilk milli ağır sınıf torpidosu AKYA, 324 milimetrelik ORKA torpidosu, METE Lazer Güdümlü Mini Füze, 122 milimetrelik ve 230 milimetrelik füzelere lazer arayıcı başlık kazandırılarak geliştirilen TRLG-122 ve TRLG-230 füzeleri, Yakın Hava Savunma Sistemi (YHSS) Roketsan’ın IDEF’21’de ilk kez beğeniye sunacağı ürünlerden bazıları.

Katılımcılar, 4 gün boyunca 1206 no’lu stantta Roketsan’ın ürünlerini yakından inceleyerek bilgi alabilecek.

MarineDeal News olarak, denizaltı savunma harbi ve roket sistemleri ve uzay sistemleri çalışmalarında denizaltı sistemlerinden ne ölçüde istifade edildiğine dair sorumuza yönelik cevabında geçen sene sonu 4 kez üst üste başarılı uzay atışı gerçekleştirmeyi başardıklarını belirten İkinci, “Navigasyon teknolojilerin hepsi benzer teknolojiler. Deniz ve uzay arasında ciddi çevresel koşul farklılıkları var. Temel teknoloji ekibimizle beraber bu gerekli teknolojilerin pek çok kısmına sahibiz. Bu sayede hızlı bir şekilde ürün elde edebiliyoruz,” diye konuştu.

Atmacayla şu anda dünyada pek çok ülkenin ilgilendiğini belirten İkinci, “Talep çok yüksek. Özellikle dost ülkelerin ciddi ilgileri mevcut,” dedi.

İkinci ayrıca, ülkemize yönelik yaptırımlar sayesinde yerli teknolojileri daha hızlı bir şekilde hayata geçirmeye başladıkları da belirtti.

‘Orman yangınlarını büyümeden söndürecek sistemler geliştirme amacındayız’
Doğal afetlerle mücadele edilmesi veya önüne geçilmesine yönelik akıllı sistemler geliştirmediklerine yönelik sorumuza da yanız veren İkinci, “Hepimizi üzen gelişmeler oldu, özellikle orman yangınları bizi derinden etkiledi. Mühendis arkadaşlarımızla beraber orman yangınlarına müdahale konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Orman yangınlarına müdahale edebilecek sistemler geliştirilebilir diye düşünüyoruz. Bazı kimyasal maddeler hızlı soğutma sağlayabiliyor. Büyük orman yangınlarına müdahalede yeterli etkisi olmasa da başlangıç anında hızlı müdahale edilebilmesini sağlayacak sistemler geliştirilebilir. Roketsan olarak bir teknoloji şirketiyiz ve mümkün olan her alanda teknoloji üretmek amacındayız,” ifadelerini kullandı.

MİLGEM ve MİLDEN projeleri için mühimmat üretmeye devam edeceklerini de belirten İkinci, yerli gemilerimizde ve yerli denizaltılarımızda kullanılan mühimmatların da yerli teknolojiyle üretilmesinin oldukça önemli olduğunu ve bu yönde çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini aktardı.

İkinci son olarak Roketsan gibi kuruluşların tersine beyin göçü sağlanması açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın