Roket Yarışması başlıyor

MDN İstanbul

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021 kapsamında düzenlenen ve bu yıl, 1-12 Eylül tarihleri arasında Aksaray’daki Tuz Gölü’nde gerçekleştirilecek Roket Yarışması’nda genç yeteneklerin geliştirdiği roketler kıyasıya bir mücadele içinde kabiliyetlerini sergileyecek. Dereceye giren takımlar ise 21-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek olan TEKNOFEST’te açıklanacak.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021 için geri sayım sürerken festival kapsamında Roket Yarışması heyecanı başlıyor. Öğrencilerin uzay teknolojileri alanlarına ilgilerini arttırmak ve bu alandaki kabiliyetlerini geliştirmek üzere düzenlenen Roket Yarışması bu yıl dördüncü kez yarışmacıları ağırlıyor.

1-12 Eylül Tarihleri Arasında Yapılacak
Bu sene rekor düzeyde başvuru alan TEKNOFEST Roket Yarışması, 1-12 Eylül tarihleri arasında Tuz Gölü’nde gerçekleştirilecek. 544 takımın başvuru yaptığı yarışmada; en fazla başvuru “orta irtifa” kategorisinde 296 takım ile gerçekleştirilirken, bunu 223 başvuru ile “lise” kategorisi takip etti. 21 takım “yüksek irtifa” kategorisi için başvururken, 4 takım bu yıl ilk defa açılan “zorlu görev” kategorisine başvurularını yaptı. Bunlardan 13’ü lise kategorisi, 55’i orta irtifa, 10’u yüksek irtifa ve 2’si zorlu görev olmak üzere toplam 80 takım yarışmaya katılma hakkı kazandı. T3 Vakfı çatısı altında, Roketsan ve TÜBİTAK SAGE yürütücülüğünde gerçekleştirilen Roket Yarışması’nda dereceye giren takımlar, 21-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek olan ödül töreninde TEKNOFEST’te duyurulacak.

Takımlar 4 Farklı Kategoride Yarışacak
Yarışma lise (5000 feet), orta irtifa (10.000 feet), zorlu görev (10.000 feet) ve yüksek irtifa (20.000 feet) kategorilerinden oluşuyor. Bu sene ilk defa düzenlenen zorlu görev kategorisinde yarışacak olan takımların daha önce bir roket yarışmasında yer almış olmaları gerekiyor. Yarışmada temel olarak, takımların tasarlayıp ürettikleri roketlerin hedef irtifaya erişmesi, roket içerisinde taşınan asgari 4 kg’lık faydalı yükün roketten çeşitli yöntemlerle ayrılması hem roket bileşenleri hem de faydalı yükün paraşütle yere sağlam indirilerek kurtarılması hedefleniyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın