ROBOSHIP otonom testlerini tamamladı

MDN İstanbul

Tokyo’da kurulan denizcilik konsorsiyumu e5 Lab Inc. ortakları ROBOSHIP projesi kapsamında gerçek gemilerde uzaktan kumanda yönetimi ve çarpışmalardan kaçınma algoritmalarının çalışılırlığını göstermek için bir kavram kanıtı testini başarıyla tamamladı.

Elektrikle çalışan sıfır emisyonlu gemilerin üretimine yoğunlaşan konsorsiyum, bunun yanı sıra telekomünikasyon, Nesnelerin İnterneti (IoT) ve yazılımı bir araya getiren Roboship Box adında entegre bir sistem geliştirme üzerine çalışmalar da yürütüyor.

Test, Tokyo’daki Toyosu açıklarında, Urban Launch adlı Tokyo Cruise Ship Co’ya ait bir yolcu gemisi ve MHI Group tarafından geliştirilen uzaktan kumandalı bir insansız yüzey gemisi üzerinden gerçekleştirildi. Her iki gemi de teknolojiyi kullanarak çarpışmadan kaçınma becerisini gösterdi.

Ayrıca, Urban Launch’a kurulan, rota planlama, rota kontrolü, gemi hızı kontrolü ve çarpışmadan kaçınma gibi fonksiyonlara sahip SUPERBRIDGE-X adlı bir navigasyon destek sistemi de test edildi.

Testin genel amacı, katılımcı şirketlerin, kıyı gemileri için bir seyir destek sisteminin geliştirilmesini ve yaygın bir şekilde benimsenmesini desteklemek için ürettikleri en son teknolojileri ve fikirlerini göstermek.

Proje e5 Lab, gemi inşa ve deniz taşımacılığı alanı dışındaki firmalar da dahil olduğu 22 şirket ve bir gemi sınıflandırma kurumu arasındaki ortak bir konsorsiyum.

Projenin amacı, denizcilerin yetersizliği, çevresel kaygılar, güvenlik ve gemi yapımı / gemi makineleri sektörlerinin sürdürülebilir büyümesi dahil olmak üzere Japonya’nın okyanus taşımacılığı ve denizcilik endüstrilerinin karşı karşıya olduğu kritik sorunları ele almak.

Gemilerin dijitalleşmesi ve elektrifikasyonunun, gemiciliğin dekarbonizasyon yolunun bir parçası olacağı ve mürettebat için daha iyi bir çalışma ortamı sağlayacağı öngörülüyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın