Rizhao Limanı’na LNG rıhtımı ekleniyor

MDN İstanbul

Çin’in Shandong Eyaleti’ndeki Rizhao Limanı, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) taşıma hizmetlerini optimize etmek için bir LNG iskelesi inşa etme onayını aldı.

Yeni tesis 150.000 tonluk LNG sınıfı gemileri kaldırabilecek LNG rıhtımı ve başka bir LNG rıhtımı için ayrılmış alana sahip olan Lanshan Liman Bölgesi’nin kuzey operasyon alanında bulunan destekleyici terminallerden oluşuyor.

Yeni rıhtımın inşası, Rizhao Limanı’nın kuzey Çin’de bölgesel bir enerji merkezi olma yolundaki gelişimini hızlandıracak ve kıyı LNG depolama ve taşıma sisteminin iyileştirilmesine katkı sağlayacak.

Ulaştırma Bakanlığı ve Shandong Eyalet Hükûmeti tarafından ortak bir onay alan Rizhao Limanı, kömür, demir cevheri, ham petrol ve konteyner taşımacılığı için bir ana liman olarak geliştirilecek. Limana toplamda 274 verimli demir alanı ile yedi operasyon alanı inşa edilecek. 

Geçen yıl, Rizhao Limanı’ndaki kargo çıkışı yurt içinde en büyük on konteyner elleçleme limanından biri haline gelmesini sağlayarak 500 milyon tonu aştı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın