RINA, amonyak tankerine AiP verdi

MDN İstanbul

Klaslama kuruluşu RINA, China State Shipbuilding Corporation (CSSC) bünyesinde yer alan Shanghai Tersanesi hazırlanan 50,000 tonluk amonyak yakıtlı petrol/kimyasal tankerinin tasarımına prensip onayı (AiP) verdi.

Shanghai Tersanesi ve RINA’nın profesyonellerinin derinlemesine yaptığı analizlerle onaylanan amonyak yakıtı uygulamalı MR tanker tasarımına CO2 azaltımı ve sera gazı (GHG) düzenlemeleri ile ilgili önemli avantajlar sağlaması planlanıyor. Ana yakıt olarak amonyak yakıtı kullanıldığında, bu tip gemilerin Enerji Verimliliği Tasarım İndeksi (EEDI)’nin, geleneksel tasarıma kıyasla yüzde 90’dan fazla azalacağı ön görülüyor.

İlginizi çekebilir:    Geleceğin Yakıtı: Amonyak

Geminin, IMO’nun karbon salınımıyla ilgili getirdiği regülasyonlarında belirtilen EEDI ve Karbon Emisyon Yoğunluk Endeksi (CII) limitlerini etkin bir biçimde karşılayacağı belirtiliyor.

AiP, sıvı amonyaktan deniz gemilerine güç sağlamak için elektrik üreten bir amonyak güç sistemini kapsıyor. Bu, sıvı amonyağın hidrojene parçalanması ve üretilen hidrojenin proton değişim membranı (PEM) yakıt hücreleri aracılığıyla elektrik gücü üretmek için kullanılmasıyla elde ediliyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın