DFDS Akdeniz İş Birimi ile primeRail intermodal taşımacılık çözümleri geliştirecek

MDN İstanbul

Denizcilik ve lojistik alanlarında faaliyet gösteren DFDS’nin Türkiye operasyonlarını yürüten DFDS Akdeniz İş Birimi, intermodal taşımacılık operatörü primeRail ile bir araya gelerek Köln’de DFDS Intermodal GmbH adıyla yeni bir ”Intermodal Taşımacılık Yetkinlik Merkezi” kuruyor. DFDS Akdeniz İş Birimi’nin demiryolu operatörü primeRail ortaklığında kuracağı merkez rekabetçi çözümler geliştirmeye odaklanacak.

Ortak proje, yenilikçi ve maliyet etkin intermodal taşımacılık çözümleri ile mobiliteyi en üst düzeye çıkarmaya çalışan demiryolu operatörü primeRail ile gerçekleştiriliyor.

DFDS Akdeniz Birimi Başkanı Lars Hoffmann primeReal ile ortaklık yoluyla kurulacak merkez hakkında, “Bilgi ve uzmanlığımızı paylaşmak suretiyle daha da etkili intermodal taşımacılık çözümleri geliştireceğimiz güçlü bir platform oluşturacağımızdan eminiz. Bu girişim yalnızca müşterilerimize fayda sağlamakla kalmayacak, ayrıca çevre üzerindeki etkimizi azaltmamıza da yardımcı olacak,” bilgisini verdi.

Soldan sağa: (oturanlar) DFDS Başkan Yardımcısı ve Denizcilik Başkanı Peder Gellert, primeRail CEO’su Patrick Zilles ve (ayakta) DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann, primeRail Yönetim Kurulu Üyesi Kurt Pelster.

DFDS’in Türkiye ve Avrupa arasındaki kargo sevkiyatının önemli bir bölümü, DFDS’nin İstanbul’da bulunan DFDS Akdeniz İş Birimi merkez ofisi tarafından, Trieste’den geçen intermodal taşımacılık çözümleri kanalıyla yönetiliyor. DFDS Akdeniz İş Birimi, 14 büyük Ro-Ro gemisi ve 60 km’yi aşan gemi kapasitesiyle Akdeniz sularında hizmet sağlarken intermodal alt yapısı ile dikkat çekiyor.

Pandemi sürecinde minimum insan temasıyla gerçekleştirilen intermodal tedarik zinciri, insani ihtiyaçların ulaştırılmasına ve ticaretin devamına büyük ölçüde yardımcı oldu. Köln’deki yeni merkez bu kapsamda da yeni çözümler üretecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın