PREVEZE-YÖM Projesi’nin kritik aşaması onaylandı

MDN İstanbul

STM, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterinde bulunan 4 adet Preveze Sınıfı Denizaltının Yarı Ömür Modernizasyonu Projesi’nde, öncelikli olarak tedarik edilmesi gereken sistemlerin deniz kabûl tecrübelerini ve proje kritik tasarım aşamasını başarı ile tamamladı.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan, Preveze Sınıfı Denizaltı Yarı Ömür Modernizasyonu’nda, önemli bir kilometre taşı daha geride bırakıldı. 4 adet Preveze Sınıfı Denizaltı’nın modernizasyonunu kapsayan PREVEZE-YÖM Projesi’nde, tasarım aşamalarının devamı esnasında teslim edilmesi gereken Atalet Seyir, CTD Prob, Soğutulmuş Su ve Statik İnverter sistemlerinin deniz kabûl tecrübelerinin başarı ile tamamlanmasının ardından, projenin kritik tasarım aşaması da SSB tarafından onaylandı. Böylece projede tasarım aşamaları sona erdi.

PREVEZE-YÖM ile eş zamanlı olarak yürütülen ve STM’nin platform entegrasyonu sorumlusu olduğu MÜREN Savaş Yönetim Sistemi Projesi’nde de ilk gemi için platform entegrasyonu tamamlandı.

STM’ye Preveze’de kritik görevler
Preveze Sınıfı Denizaltı Yarı Ömür Modernizasyonu Projesi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterinde bulunan; TCG Preveze (S-353), TCG Sakarya (S-354), TCG 18 Mart (S-355) ve TCG Anafartalar (S-356) denizaltılarının modernizasyonunu kapsıyor. Projede, STM-ASELSAN-HAVELSAN ve ASFAT iş ortaklığı tarafından tedarik edilen tüm ürünlerin platform entegrasyon faaliyetleri STM sorumluluğunda ilerliyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın