Powell: Fed enflasyonu yüzde 2’ye düşürmeye odaklı

MDN İstanbul

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, Fed’in doların küresel rolüne yönelik konferansında yaptığı konuşmasında ABD doları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Powell, “Global parasal sistemde hızlı değişiklikler ABD dolarının gelecekteki uluslararası rolünü etkileyebilir. ABD’nin merkez bankası dijital parası çıkarması ABD Doları’nın uluslararası statüsünün devam ettirilmesine yardım edebilir” dedi.

ABD Merkez Bankası’nın enflasyon hedefine dair açıklamalarda da bulunan Powell, Fed, yüzde 2 enflasyon hedefine dönmeye odaklanmış durumda, banka kendi merkez bankası parasını çıkarmayı değerlendiriyor, küresel finansal sistemin gelecek 10 yılda nasıl gelişeceğini düşünüyoruz. Fiyat istikrarına güçlü bağlılık ABD dolarına güvene katkı yapıyor” ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

 

Bunu Paylaşın