Powell: Eylüldeki faiz artışının boyutu veriye bağlı olacak

MDN İstanbul

Fotoğraf: Reuters

Fed Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada eylüldeki faiz artışının boyutunun tamamen verilere bağlı olacağını söyledi. Powell faiz artışlarının ekonomi için ‘acı verici’ olabileceği uyarısı yaptı.

Powell kısa süren açıklamalarında, “Fiyat istikrarını onarmak zaman alacak.” dedi ve yüksek seyreden enflasyona dair de açıklamalarda bulundu. Fed Başkanı, “Yüksek enflasyon güçlü talebin ve arzdaki sorunların bir sonucu. Taleple arzı dengede tutmak için araçlarımızı güçlü bir şekilde kullanmamızı gerektiriyor.” diye konuştu.

Powell faiz artışlarının ekonomi için ‘acı verici’ olabileceği uyarısını da yaptı ve “Yüksek faiz, yavaşlayan büyüme ve ılımlı istihdamın enflasyonu düşüreceğini ancak hane halkının biraz zorluk çekeceğini söyledi ve “Bu da enflasyonu düşürmenin acı maliyeti. Ancak fiyat istikrarını sağlayamamak daha acı verici olur.” değerlendirmesinde bulundu.

Powell, Fed’in kısıtlayıcı politika duruşunu bir süre devam ettirmesi gerektiğini belirtti ve ABD ekonomisinin yavaşlasa da hâlâ güçlü bir ivmesi olduğunu vurguladı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

 

Bunu Paylaşın