Powell: Enflasyonu düşürmeye güçlü şekilde bağlıyız

MDN İstanbul

Fed Başkanı Jerome Powell bugün katıldığı bir konferansta, izledikleri stratejiyi sürdüreceklerini ve enflasyonu kontrol altına almak için tereddüt etmeden aynı şekilde devam edeceklerini söyledi.

“İzlediğimiz stratejiye kendimizi adadık”
Fed Başkanı, “Ben ve meslektaşlarım izlediğimiz stratejiye kendimizi adamış durumdayız ve bu şekilde devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Fed yetkilileri son 40 yılın en yüksek enflasyonunu kontrol altına almak için faizleri hızla artırmıştı.

Powell yaptığı açıklamalarla, 20-21 Eylül’de yapılacak toplantıda haziran ve temmuz toplantılarına benzer şekilde 75 veya 50 baz puanlık bir faiz artışının sinyalini de vermiş oldu.

Powell, yüksek enflasyonun sadece Amerika’nın sorunu olmadığının altını çizerek enflasyon beklentilerinin iyi çıpalanmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Fed başkanı ayrıca “Covid olmasaydı bu kadar yüksek enflasyon olmazdı. Pandemi iş gücü boyutunda azalmaya katkıda bulundu.” açıklamasını da yaptı.

Fed yetkilileri önümüzdeki hafta salı günü (13 Eylül), faiz artırımları için önemli bir gösterge olacak olan ağustos ayı yıllık enflasyon verisini takip edecek. Temmuz ayında yüzde 8,5 olarak gerçekleşen enflasyonda ağustos beklentisi yüzde 8,1.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın