Posidonia 2020’de ‘taşımacılık 4.0’ tanıtılacak

MDN İstanbul

Posidonia 2020 nakliye sektörüne; yüksek teknolojili, dijital olarak etkin ve veri odaklı çözümlerin yanı sıra, sürdürülebilir ve verimli bir gelecek için yön gösterecek.

Fuarda; gemide güvenlik, motor ve tekne izleme, gemiden kıyıya çok kanallı iletişim, gemide sağlık hizmetleri, iş zekası ve analitik, finansal teknoloji (fintech) ve duyarlı kargo izleme de dahil olmak üzere deniz endüstrisinin her yönünü etkileme potansiyeline sahip dönüşümsel teknolojiler sergilenecek.

Bu teknolojiler 1-5 Haziran tarihlerinde, bu yılki Posidonia’da yeni teknoloji ve yükselen denizcilik girişimleri çadırı olan The Digital Innovation Village’da sergilenecek.

Denizcilik sektörüne yeni başlayanlar ve kendini geliştirmek isteyenler için ‘‘Sürdürülebilir büyüme için mavi yenilik’’ teması altında, Yunanistan Mobil Uygulama Şirketleri Birliği (HAMAC) ile işbirliği içinde düzenlenen The Digital Innovation Village kuruldu. Mavi ekonomi ile ilgili yenilikçi teknolojilere ev sahipliği yapacak çadırda, Yunan deniz ekosistemi ile sektöre yeni katılan şirketler arasında işbirliği ve sinerjiler yaratmak amaçlanıyor. Çadırda ayrıca yerleşik zekâ ve bilgi işlem teknolojisine sahip IoT sensörleri, Siber Güvenlik, Saas (Hizmet Olarak Yazılım) ile Uydu ve Hibrit iletişimleri yer alacak.

ABD tarafından deniz endüstrisine tek elden mağaza yaklaşımını sunmak amacıyla geliştirilen teknolojilerin sergilendiği SHIPPING Insight New Tech çadırında, Purify Fuel’in yakıt nano teknolojisi, Ultraclean’ın kükürt giderme ürünleri, SPBES’in lityum iyon enerji depolama sistemleri ve SHIPNEXT’in Dijital Nakliye Pazarı ve Ulaşım Platformu bulunuyor. Çadırda ayrıca, Marine Armor Defense’nin esnek ve yeşil kaplama teknolojisi ile Tig Rig rüzgar destek sistemi gibi yeni teknolojiler de mevcut.

Bunu Paylaşın