Polislere ASELSAN’dan yüz tanıma teknolojili kamera teçhizatı

MDN Editör

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2025 yılında tüm polislere yaka kamerası takılacağını duyurdu. Kameralara entegre edilecek yüz tanıma sistemi ile suçluların daha kolay yakalanabilmesi hedefleniyor

Projenin amacı, polis ve vatandaş arasındaki etkileşimlerin komuta merkezi tarafından takip edilmesi ve böylelikle hak ihlâllerinin önüne geçilebilmesi. Aynı zamanda kameralara entegre edilecek yüz tanıma ve görüntü işleme sistemleri ile suçluların daha kolay bulunması hedefleniyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “2025’te tüm polislere yaka kamerası takılacak. Polis ile vatandaşın arasındaki konuşmaların tamamında benim polisimin, benim jandarmamın tutum ve davranışları kayıt edilecek. Aynı şey vatandaş için de geçerli. ‘Sen benim kim olduğumu biliyor musun’ sözü kaydedilecek. Herkes bilecek ki Türk polisi kayıtlıdır. ASELSAN yapacak bunu. Daha yeni görüşme yaptım. ASELSAN bu kameralara yüz tanıma sistemi getirdi. Evraklarına bakarken, merkezden kamerayı izleyenler hemen aranan kişiyse müdahale edecek. Teknolojiden faydalanacağız” dedi.

Kamera sistemleri ASELSAN tarafından üretilecek.

GZT

Bunu Paylaşın