P&O Ferries yük taşımacılığına geçiyor

MDN İstanbul

İngiliz feribot işletme şirketi P&O Ferries İngiltere, İrlanda ve Avrupa kıtası arasında seyahat eden tüm feribotlarının sadece yük taşımacılığına geçeceğini açıkladı.

Buna göre P&O Ferries’in bin 100 personeli askıya alınacak ve maaşlarının yüzde 80’i Covid-19 salgını boyunca alınan önlemler kapsamında geçici olarak İngiliz Hükümeti tarafından karşılanacak, kalan kısmı şirket tarafından ödenecek.

Firmanın CEO’su Janette Bell, ‘‘P&O Ferries, işletmeyi operasyonel tutmak ve yeni önlemlere uymak zorunda. Şirketimiz ilaç, temizlik ürünleri ve gıdalar gibi İngiltere’nin hayati ithalatının yaklaşık yüzde 15’ini taşıyor. Seyahat eden yolcu sayısının çok azaldığı şu günlerde artık normal operasyonlara devam edemiyoruz ve nakliye hizmetlerine öncelik vermek zorunda kaldık,’’ ifadelerini kullandı.

P&O Ferries, salgının İngiltere’de görülmesinden sonra hizmetlerine normal olarak devam ediyordu. Sadece kamyon şoförlerinin uzun geçişlerde kabinleri paylaşmalarını yasaklama, Kuzey Denizi rotalarında kısa yolculukları iptal etme ve müşteri check-in’i sırasında sosyal mesafeyi koruma gibi önlemler alınmıştı. Şirket ayrıca gemilerde klimalardan doğal havalandırmalara da geçiş yaptı.

P&O Ferries, İngiltere, Fransa, Kuzey İrlanda, İrlanda Cumhuriyeti, Hollanda ve Belçika arasındaki 8 ana güzergâhta 20 feribot filosu işletiyor ve normalde her yıl yaklaşık 8,4 milyon yolcu ve 2,3 milyon nakliye birimi taşıyor.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın