Pirireis denizaltısının ilk görüntüleri

MDN İstanbul

Reis Sınıfı Milli Denizaltı Pirireis için çalışmalar devam ediyor. Denizaltının yılsonuna kadar kızağa çekilmesi planlanıyor. Kızakta tüm donatımı yapıldıktan sonra Piri Reis’in 2020’nin ilk yarısında denize indirilmesi hedefleniyor.

Gölcük Tersanesi’nde inşası devam eden ve 2022-2027 yılları arasında hizmete girmesi planlı Reis Sınıfı denizaltıları, Türk Deniz Kuvvetleri’nin ilk havadan bağımsız tahrik sistemli denizaltıları olacak.

Reis Sınıfı denizaltıların mukavim tekne dış çapı 6,3 metre, toplam uzunluğu 67,6 metre (standart denizaltılardan yaklaşık 3 m daha uzun), toplam yüksekliği 13,1 metre, su çekimi 6,8 metre, suüstü deplasmanı 1,855 ton, dalmış durumdaki deplasmanı ise 2,013 ton olacak. Hidrojen yakıt hücresi teknolojisi ile geliştirilen denizaltılar, su sathına çıkmaksızın haftalarca dalmış durumda harekât gerçekleştirebilecekler. Sessiz seyir yapma yeteneğine de sahip olacak denizaltıların hizmete girmesi ile Türk Deniz Kuvvetleri’nin muharebe etkinliğine önemli katkı sağlanmış olacak.

Bunu Paylaşın