Pirireis deniz testlerine başladı

MDN İstanbul

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan Yeni Tip Denizaltı Projesi (YTDP) kapsamında, Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda inşa edilen TCG Pirireis (S-330) denizaltısının deniz testlerine başlandı.

Proje kapsamında inşa edilen ilk denizaltı olan TCG Pirireis’in Marmara Denizi’nde gerçekleşen test denemelerinde bir römorkör ve bir S-70B de görevli olarak yer aldı.

İlginizi çekebilir:    Pirireis suya indirildi

Denizaltı, test ve donatım faaliyetlerinin tamamlanmasın ardından 2022 yılı içerisinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alınacak.

Reis Sınıfı denizaltıları, Türk Deniz Kuvvetleri’nin ilk havadan bağımsız tahrik sistemli denizaltıları olacak.Sahip olduğu yakıt pili teknolojisi sayesinde havadan bağımsız tahrik kabiliyetine sahip denizaltılar, Türk Deniz Kuvvetleri için ilk olma niteliği taşıyor.

2022 itibarıyla hizmete girmeye başlayacak denizaltılar, gizlilik içinde uzun süre harekât icra edebilme yeteneğine, yüksek süratli gelişmiş torpidolara ve satıh hedeflerine atılabilen güdümlü mermi kabiliyetine sahip olacak.

Reis Sınıfı denizaltıların genel özellikleri

Uzunluk: 67,6 m
Tekne dış çapı: 6,3 m
Yükseklik: 13,1 m (periskoplar hariç)
Sualtı (dalış durumda) deplasman: 2,013 ton
Hız (satıhta): 10+ knot
Hız (dalış hâlinde): 20+ knot
Mürettebat: 27

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın