Piri Reis’e, Uluslararası İş Birliği Üstün Başarı Ödülü

MDN İstanbul

Piri Reis Üniversitesi’ne Yükseköğretim Kurumu tarafından Uluslararası İş Birliği Üstün Başarı Ödülü verildi
Piri Reis Üniversitesi, yurtdışındaki yükseköğretim ve araştırma kurumları ile yapmış olduğu işbirlikleri kapsamında ve Katar Deniz Harp Okulu’nun ihdası işbirliği projesi nedeniyle Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından “Uluslararası İş Birliği Üstün Başarı Ödülü” almaya layık görüldü.

Ödül 18 Eylül’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan’a takdim edildi.

13 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilen törenle Prof. Dr. Oral Erdoğan ile Katar Emirliği Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümamiral Abdullah Bin Hassan Al Sulaiti tarafından imzalanmış olan söz konusu işbirliğinin amacı, Katar Silahlı Kuvvetleri tarafından kurulmasına karar verilen Deniz Harp Okulu’nun akademik eğitim yapısını oluşturmak ve işletmek olarak tespit edilmiştir. Askeri eğitimleri Katar Milli Savunma Bakanlığı tarafından verilmekte olan Deniz Harp Okulu’nun akademik yükseköğretim kısmının Piri Reis Üniversitesi tarafından icra edilmesi hedeflenmiştir. Bu proje 2 dost ülke arasında devlet arası bağları güçlendirmek, güven ve işbirliği imkanlarını geliştirmek gibi bir amacı da içermekte.

Üniversite, Türk Deniz Eğitim Vakfı tarafından; İMEAK Deniz Ticaret Odası şemsiyesi altında bulunan ve tamamı denizcilik camiasının mensupları olan 52 Kurucu Üye tarafından 7 Ocak 1993 tarihinde İstanbul’da kuruldu.

Bunu Paylaşın