Pil Teknolojileri Çalıştayı’nda yerli üretim vurgusu

MDN İstanbul

ASPİLSAN Enerji’nin ev sahipliğinde bu yıl yedincisi düzenlenen Pil Teknolojileri Çalıştayı’nda dünyadaki enerji krizinde alternatif çözümler döngüsel ekonomi çerçevesinde ele alındı.

Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Pil Teknolojileri Çalıştayı 31 Ekim- 1 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşti. Çalıştayda, enerji krizi ve kaynak yönetimi, teknolojideki gelişmeler ve alternatif enerji çözümleri, pil geri dönüşümünün önemi ve kaynak tedarikindeki anlamı olmak üzere üç ana temada on iki ayrı panel düzenlendi.

Çalıştaş hakkında açıklamalarda bulunan ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy’un açıklamaları;

“Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın bir kuruluşu olan ASPİLSAN Enerji olarak 41 yıldır çalışmalarımızı ülkemizin teknoloji ve yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşabilmesini sağlamak adına yürütüyoruz. Bu kapsamda da pil ve batarya konusunda bir ekosistem oluşturarak sektörün tüm paydaşlarını aynı platform etrafında toplama misyonuyla artık geleneksel hale gelen pil teknolojileri çalıştayımıza oldukça önem veriyoruz.

‘Çalıştayı her yıl daha da büyüyen bir katılımla düzenliyoruz’

Ülkemizin ve savunma sanayimizin enerji ihtiyaçlarının karşılanması için tüm faaliyetlerimizi; her daim yenilikçi yaklaşımlarla, çizdiğimiz stratejiden çıkmadan ve geleceğin teknolojilerine öncü olacak şekilde yürütme hedefindeyiz. Bu kapsamda da pil teknolojileri alanında, Ar-Ge ve üretimin yanı sıra inovatif yaklaşımlar anlamında da sektörün öncüsü ve referans noktası haline geliyoruz.

Batarya ve pil teknolojileri, günümüzün en öncelikli konuları arasında bulunuyor. Bundan dolayı da hem ulusal hem uluslararası çapta her geçen yıl daha da büyüyen bir katılımla çalıştayımızı düzenliyor olmak bize ne kadar doğru bir rotada ilerlediğimizi gösteriyor. Pil teknolojileri çalıştayımız sektörün ve dünya gündeminin nabzını tutan içeriklerle ekosisteme yön verecek fikirlerin belirlenmesi anlamında önem arz etmektedir.

‘Türkiye pil ülkesi olması yolunda hızla ilerliyor’

Türkiye pil ülkesi olma yolunda hızlı adımlar atmıştır ve pilin ham maddelerinin de ülkemizde üretilmesine yönelik ciddi bir çalışma yürüttüğümüzü de söyleyebilirim. Bu konuda çalıştayımızda tartışılmış ve çok kısa zamanda ne kadar önemli bir mesafe aldığımız da bu çalıştayda görülmüştür. Geri kazanımda da firmalarımız hızla ilerlemektedir.

Şarj edilebilir pilin Türkiye’de üretilmesinin diğer teknolojilerin de hızla gelişmesine katkı sağlayacak olması ve bunun ülkemizin teknoloji anlamındaki bağımsızlığında da ciddi rol oynayacaktır.”

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın