Pentagon’da veri sızıntısı

MDN İstanbul

ABD ordusunun Özel Harekât Komutanlığı, bir siber güvenlik uzmanının, Pentagon’un e-posta verilerinin sızdırıldığına dair bir rapor üzerine incelemelere başladığını duyurdu.

CNN Inernational’ın Özel Harekât Komutanlığı (SOCOM) sözcüsü Ken McGraw’dan aldıkları e-posta’ya dayandırdığı haber göre, komutanlık, komuta merkezinin bulut hizmetiyle ilgili olası bir sorun hakkında bilgilerin güvenliği üzerine bir soruşturma başlattı.

Haberde McGraw’ın “Bu noktada doğrulayabildiğimiz diğer tek bilgi, kimsenin ABD Özel Harekât Komutanlığı’nın bilgi sistemlerini hack’lemediğidir” dediği bilgisi paylaşıldı.

Bağımsız bir siber güvenlik araştırmacısı Anurag Sen tarafından keşfedilen veri sızıntısını ilk olarak TechCrunch tarafından paylaşıldı.

Sen’in paylaştığı verilerin örneklerinin yıllar öncesine ait olduğu ve ABD’nin askerî sözleşmeleri ve Savunma Bakanlığı çalışanlarının evraklarının işlenmesine yönelik talepleri hakkında standart bilgiler içerdiği belirtildi.

Sızıntıyı keşfeden Sen ayrıca sunucunun IP adresini bilen herkesin, sunucunun güvenliğinin sağlandığı gün olan Pazartesi’ye kadar verilere şifre olmadan erişebildiğini söyledi.

CNN, Pentagon’da yaşanan veri sızıntısının, bilgisayar sunucularını düzgün şekilde yapılandırmayan büyük kuruluşların potansiyel olarak hassas dahili verileri nasıl farkında olmadan açığa çıkarabileceğinin bir örneği olduğunu vurguladı.

Büyük kuruluşların yanlışlıkla dahili verileri internette ifşa etmesi alışılmadık bir durum olarak değerlendirilmiyor ancak bunun bir Savunma Bakanlığı e-posta sunucusu olduğu gerçeği, ABD yetkililerini endişelendirmiş durumda. Herhangi bir kötü niyetli yabancının açığa çıkan SOCOM verilerine erişip erişmediği ise belli değil. Konuya ilişkin yetkilerden henüz bir yorum gelmedi.

Özel Harekât Komutanlığı, dünya çapında terörle mücadele ve rehine kurtarma görevlerinden sorumlu seçkin bir Pentagon birimi.

Sızıntıyı 8 Şubat’ta farkettiğini söyleyen Sen’e göre, Savunma Bakanlığı’nın sızan e-posta verileri, çoğu SOCOM’a ait olan 3 terabaytlık verilerden oluşuyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın