Pandemiden kaçan mega yatlar Bordum’u tercih ediyor

MDN İstanbul

Yeni tip korona virüsü pandemisinin özellikle Akdeniz’e kıyısı olan Avrupa ülkelerinde yoğun yaşanması, bu ülkelerin deniz turizmini de derinden etkiledi. Bu sebeple bu yıl Avrupa’yı tercih etmeyen yat sahipleri 2020 yazını geçirmek için Akdeniz’de güven veren ülkeleri değerlendirmeye başladılar. Türkiye’de mega yatlar için cazibe noktası yine, Bodrum oldu. Diğer bölgelerse yerli müşterilere hizmet vermeye devam ediyor.

Çeşme Marina PR & Ticari İşler Sorumlusu Bige Aydınoğlu, Covid-19 sürecinde misafirlerine sokağa çıkma yasaklarında dahi gerekli tüm konularda hizmet sağlandığını belirterek, ‘‘Süreç kara ve deniz tarafındaki rutinlerimizi etkilese de yakın bölgelerdeki tekne sahipleri sosyal izolasyonu korumak adına süreci, marinamızda kendi teknelerinde geçirmeyi tercih ettiler. Ancak deniz yoluyla ülkemize giriş yasağının kalkmasının ardından, marinamızda ciddi bir yoğunluk yaşanmadı. Marinamızı tercih etmek isteyen misafirlerimizi biraz daha olumlu yönde cesaretlendirmek adına 3 yıl ve üzeri kontrat yapmak isteyen tekne sahipleri için 2019 yılı ücretlerimizi uyguladığımız bir fiyat kampanyası da oluşturduk,’’ dedi.

D-Marin Göcek Marina Müdürü Onur Ugan, salgın sürecinden kendi işletmelerinin de olumsuz etkilendiğini belirtti. Birçok yabancı tekne sahibinin teknelerine gelemediğini söyleyen Ugan, ‘‘Rezervasyonlu teknelerimizin gelişlerinde gecikmeler yaşandı hatta iptaller oldu ancak bir taraftan da salgın nedeniyle teknelere ilgi arttı. Şu an için genel olarak yerli misafirlerimiz, evlerindeki izole yaşantıyı devam ettirme ve eş zamanlı olarak da tatil yapma imkânı bulmaları nedeniyle teknelerini tercih ediyor. Bu ilginin önümüzdeki aylarda da artmasını bekliyoruz,’’ şeklinde konuştu. Yabancı tekne sahiplerinin Türk marinalarına henüz bekledikleri ilgiyi göstermediğini belirten Ugan, ‘‘İtalya ve İspanya gibi salgından daha ağır etkilenen ülkeler yerine bizi tercih etme olayı ne yazık ki beklediğimiz gibi olmadı,’’ dedi.

Yalıkavak Marina Marina Direktörü Deniz Akaltan ise uluslararası deniz hudut kapılarının açılmasıyla birlikte özellikle yabancı mega yatlardan yoğun ilgi görmeye ve rezervasyon taleplerini almaya başladıklarını dile getirdi. ‘‘Deniz hudut kapıları açılır açılmaz dev yatlar Bodrum’a gelmeye başladı. Uluslararası deniz hudut kapılarının açılması ile hemen hemen her gün bir mega yat Yalıkavak Marina’ya demir atmaya devam ediyor. Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) ülkelerinden, özellikle İngiltere ve Rusya’dan büyük bir ilgi oldu. Bölgemizde bu yaz yat turizminin yükselişe geçeceğini ve hızlı bir trafiğin başladığını şimdiden söyleyebiliriz,’’ dedi.

Marinalarına yurtdışından yat sahiplerini çekmek adına AVM ve yat bağlama kısımlarına yatırımlar yaptıklarını, ayrıca gümrük sahalarını ve gümrük ofislerini yenilediklerini belirten Akaltan, ‘‘Bodrum’a, daha fazla para bırakan turistleri getirebilmek için tanıtımlarımıza hız kesmeden devam ederken, bir yandan da dünyaca ünlü markaların mağazalarına marinamızda ev sahipliği de yapıyoruz,’’ dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın