Panama’da gemilerden ücret alınmayacak

MDN İstanbul

Panama Denizcilik Otoritesi (AMP), sularında demirlemeyi tercih eden uluslararası ticaret gemilerinin demirleme ücretlerini geçici olarak askıya aldı.

AMP, Sağlık Bakanlığı’nın (MINSA) görüşleri dâhilinde şu anda faaliyette olmayan tankerler, konteyner gemileri ve yolcu gemilerinin de dâhil olduğu uluslararası ticaret gemilerinden Panama Körfezi’nde demirlemeyi tercih etmiş olanların minimum mürettebat barındırmak şartı ile ücretten muaf tutulacaklarını açıkladı.

Bu teşvik, Panama bayrağına kayıtlı bulunan 500 groston üstü gemilerin 90 gün boyunca Panama sularında demirleme ücretleri için muafiyet sağlıyor. Aynı kategorideki yabancı bayraklı gemiler içinse süre 60 gün.

Yolcu gemileri de 90 gün boyunca Panama limanları, rıhtımları, demirleme alanları ve marinalarında demirleme ücretlerinden muaf tutulacaklar.

Panama sularında demirleyecek bu gemilerin her birinin, kaldıkları süre zarfında; bunker hizmeti, provizyon ve diğer temel ihtiyaçlar gibi gereksinimlerini hizmet sağlayıcıları ve mürettebat arasında fiziksel temas olmayacak şekilde karşılamaları katı protokollerle zorunlu hale getirildi.

Kirlilik durumunda, rıhtımların kullanımında ve bunker hizmetlerinde ücret tahsil edilecek. MINSA tarafından onaylanmış insani yardım vakaları dışında ise gemilerin demirledikleri süre zarfında mürettebatlarını indirmelerine izin verilmeyecek.
Bu süre zarfında gemilerin Panama Cumhuriyeti’nin belirlediği atık yönetimi ile deniz kirliliği kurallarına ve düzenlemelerine uymaları da zorunlu kılındı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın