Panama Kanalı’nda yangın çıktı

MDN İstanbul

Panama Kanalı’nda dün çıkan yangının ardından geçiş kapaklarından birinde geçici olarak trafik durduruldu. yangın

Reuters haber ajansının Kanal yetkilisinden aldığı bilgilere göre, çıkan bir yangının ardından Miraflores kapağında gemi trafiği geçici olarak askıya alınırken herhangi bir yaralanma bildirilmedi.

Haberde, Miraflores kapağının Kanal’daki üçlü setlerden biri olduğunu ve genellikle yalnızca küçük ölçekli gemilerin geçtiğini kaydetti. yangın

Panama Kanalı’ndaki kapaklardan birisinin gemi geçişlerine kapatılmasının, denizcilik sektörü üzerinde geniş bir etki oluşturmayacağı düşünülüyor ancak Panama gibi deniz taşımacılığındaki önemli geçiş noktalarındaki sorunlar büyük ölçekli problemlere neden olabiliyor.

İlginizi çekebilir: Panama Kanalı boyutları büyüttü

Süveyş Kanalı’nın Ever Given konteyner gemisi tarafından Mart 2021’de altı gün boyunca geçişlere kapanması sonrası oluşan konteyner taşımacılığındaki sıkıntıların tamamen çözülmesi aylar sürmüş ve büyük maddi zararlara yol açmıştı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın