Panama Kanalı transit geçiş ücretlerini değiştiriyor

MDN İstanbul

Panama Kanalı Otoritesi, artan talepler nedeniyle kapasitelerini idare edebilmek adına transit rezervasyon ve diğer denizcilik hizmetlerinde ücret değişikliğine gideceğini açıkladı.

Yetkililer, yapılan değişiklerin Kanalın geliştirilme sürecinin bir parçası olduğunu belirtirken, mevcut yapının da basitleştirilmesine yardımcı olacağını ifade ettiler. Ayrıca, belirli bir tarihte kesin geçiş izni sağlayan rezervasyon sisteminin yanı sıra suyolunda sağlanan diğer hizmetlerin de değerinin yansıtılmasının önemli olduğunun altı çizildi.

İlginizi çekebilir:    Panama’dan dev proje

Transit rezervasyon sistemi, Panama Kanalı tarafından müşterilerine ek ücret ödedikleri takdirde transit geçiş imkanı sunan ve garanti eden isteğe bağlı bir sistem. Bu rezervasyonlara artan talep sonrası Kanal, arzı karşılamak adına fiyat güncellemelerine yönelme kararı aldı.

Transit rezervasyon sistemindeki ücretlere getirilen ve 15 Nisan’dan itibaren yürürlüğe girecek olan fiyat güncellemeleri;

Panamax geçişleri için rezervasyon defterindeki ücretler
Normal: Kirişte 27,74 metreden az olanlar için 15,500 Amerikan doları,

Süperler: Toplam uzunluğu 274,32 metreden az olan ve maksimum kiriş uzunluğu 32,61, metreyi geçmeyenler için 40,000 dolar

Süperler: Uzunluğu 274,32 metre ile 294,44 metre arasında olup maksimum kiriş uzunluğu 32,61 metreyi geçmeyenler için 50,000 dolar.

Neo-Panamax
Panamax Plus gemileri de dahil olmak üzere kiriş uzunluğu 42,67 metreden az olanlar için 70,000 dolar,

42,67 metre ve daha büyük kirişe sahip gemiler için 85,000 dolar.

Açık artırmalar
Standart olarak açık artırmaya tabi olan rezervasyon boşlukları için belirlenen yeni taban ücretleri;

Normal gemilerde belirlenen taban fiyatı 15,000 dolar,

Süperler için belilenen taban fiyatı 55,000 dolar,

Neo-Panamax gemiler için belirlenen taban fiyatı 93,500 dolar,

Olarak belirlendi.

Özel rezervasyon talebi için belirlenen açık artırmalar
Neo-Panamax gemileri için ek bir rezervasyon talebi geldiğinde ise özel bir açık artırma süreci uygulanacak. Geçiş imkanının sunulabileceği tarihler ve koşullar, gemi karışımları ve diğer faktörlere göre belirlenecek. Bu özel rezervasyonlar için belirlenen taban ücret 100,000 dolar olarak belirlendi.

Panama Kanalı, ayrıca römorkörlerin transit bağlantı ücretleri ve sunulacak diğer denizcilik hizmetlerinin ücretlerini de 15 Nisan’da güncelleyecek.

Kanal Otoritesi, yapılan bu güncellemelerin hizmet kalitesini artırmak adına olduğunun altını çiziyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın