Palmali Holding dünya devleriyle masaya oturdu

MDN İstanbul

Palmali Holding,  üç ay içinde peş peşe beş şirketle yeni kontratlar imzalayarak Baltık Denizi’nde Tin Treyk, Repsol, Intoil, Nikoil, Yuq Rusi ile iş birliği içine girdi.

Uzun vadeli yapılan anlaşmalar neticesinde Palmali Türkiye’nin filosunun yüzde 70’ini garantiye aldıklarını belirten Palmali Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, 2018’in kendileri açısından çok iyi başladığını ve son olarak İsviçreli petrol ticaret şirketi Intoil S.A. ile uzun vadeli bir anlaşma imzalayarak iş birliği içerisine girdiklerini açıkladı. Gurbanoğlu, bünyelerindeki 12 adet kuru yük gemisini, bugünkü piyasa koşullarına göre çok iyi şartlar altında, uzun vadeli olarak Intoil’e kiraladıklarını da belirtti. Palmali, uluslararası Tin Treyk ile yaptıkları 5 yıllık anlaşmayla 3 büyük tonajlı gemisini de dev şirkete kiraya verdi.  Gaz taşımacılığı için de görüşmeler yaptıklarını belirten Mansimov Gurbanoğlu, ‘’Şu anda üç dünya devi şirketle görüşüyoruz. Petrol taşımacılığının yanında, artık gaz taşımacılığında da büyümeyi hedefliyoruz. Bu dev şirketlerden birisi Amerika’da, diğeri ise Avrupa’da. Onlarla da anlaşmayı bu senenin sonuna kadar bitireceğiz. İhalede sona kalan iki şirketten biriyiz. Bu sene sonu davet edilmeyi bekliyoruz,’’ dedi.

Palmali Türkiye’den verilen bilgiye göre Temmuz ayında 3 şirketle daha masaya oturulacak ve yeni kontratlar imzalanacak.

Şirket uzun vadeli kontratlar sayesinde yeni yatırımlar planlıyor.  Palmali’nin filosunda, Rusya ve Malta bayraklarına kayıtlı ve kendi bünyesinde sahip olduğu 100’den fazla geminin yanı sıra kiraladığı gemilerle birlikte, toplamda 200’ü aşkın gemi bulunuyor.

Bunu Paylaşın